Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tatlısı

Bisküvi tatlısı, sütle ıslatılmış bisküvilerin katmanlar halinde dizilerek hazırlanan pratik ve lezzetli bir tatlıdır.

Birçok tatlı tarifinde bisküvi kullanılmaktadır ve tercih edilen bisküvi çeşitleri arasında en yaygın olanı pötibör bisküvisidir. Bunun sebebi, pötibör bisküvisinin kolayca şekil alabilmesidir.

Süt ve bisküviyle hazırlandığı için kalori oranı düşük sayılabilen bisküvi tatlısı, pek çok alternatif tarifle zenginleştirilebilir. Bu yazıda, hem kremasını kendiniz hazırlayabileceğiniz bisküvi tatlısını hem de irmik ile yapılan diğer versiyonlarını paylaşacağız.

Hafif ve sütlü tatlı tercih edenler için bu pratik tatlıyı, yemek yapmayı yeni öğrenenler de kolaylıkla hazırlayabilir. Öncelikle kremalı bisküvi tatlısı tarifini sizlerle paylaşacağız.

Kremalı Bisküvi Tatlısı Malzemeleri (6 Kişilik)

Kreması için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 100 gr. margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • 1 paket çikolata sosu

Bisküvileri Islatmak için

  • Ilık süt

Kremalı Bisküvi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu tarif için öncelikle kremayı hazırlamamız gerekmektedir. Derin bir tencereye toz şeker, un ve sütü ekleyelim ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan indirmeden önce margarin ve vanilyayı ekleyerek bir müddet daha karıştıralım ve margarin eridiğinde ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Krema soğuyunca krem şantiyi ekleyelim ve karıştırıcı yardımıyla yüksek devirde 15 dakika kadar çırpalım.

Soğuk şekilde hazırlanan krema kullanılacağından, bisküvilerin yumuşaması için ılık sütle ıslatmamız gerekmektedir. Çok geniş olmayan bir borcama bir sıra bisküvi dizelim ve sütle ıslatalım. Ardından hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine sürelim ve bu işlemi tüm paket bitinceye kadar tekrarlayalım. 6 kat bu şekilde işimizi tamamladıktan sonra hazır çikolata sosunu 2 bardak süt ile pişirelim ve ılınması için bekleyelim. Ilıdıktan sonra kremanın üzerine dökelim ve düzgünce her yerine yayalım.

Tatlımızın her yerini eşit olacak şekilde süsleyebilmek için bir süzgece Hindistan cevizini dökelim ve tatlının her yerine serpiştirelim. 2-3 saat buzdolabında kremaların soğuması için bekletelim ve dilimleyerek servis yapalım. Yanına dondurma da koyarak servis yapabilirsiniz.

Kremalı bisküvi tatlısının tarifini uyguladıktan sonra kalan bisküvilerinizi bir başka tarifle değerlendirmek üzere kullanabilirsiniz. Oldukça basit olan bisküvili irmik tatlısı tarifini de sizler için paylaşıyoruz.

Bisküvili İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kakaolu bisküvi

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • 1 paket krem şanti
  • Yeşil fıstık

Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kremaların arasında bisküvilerin ağza gelmesiyle oldukça hoş bir lezzet elde edeceğimiz bu tarifte, önce bir tencerede süt, şeker, irmik ve vanilyayı ekleyerek çırpma teli ile sürekli karıştırıp pişirmeye başlıyoruz. Lop lop eden baloncukları gördüğünüzde koyu kıvamda bir muhallebi elde etmiş olacaksınız. Pişen muhallebinin altını kapatarak derin bir borcamın zeminine malzemenin yarısını dökelim. Bu kremanın üzerine kakaolu bisküvileri dizelim. Üzerine kalan kremayı dökelim ve soğumaya bırakalım.

Son olarak, 1 su bardağı süt ile kolayca hazırladığımız krem şantiyi dolapta bekleterek soğuyunca tatlının üzerine sürelim. Üzerini Hindistan cevizi ve yeşil fıstıkla bolca süsleyelim ve dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri