Pudingli Tatlılar Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar olup, pratik ve kolay hazırlanmaları nedeniyle sıkça tercih edilmektedir. Bu tatlılar, özellikle misafir ağırlarken, çocuklarınıza sürpriz yaparken veya akşam yemeğinden sonra çayın yanında ikram etmek için ideal bir seçenektir. Puding kullanarak çeşitli tatlılar hazırlayabilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız bazı pudingli tatlı tarifleri. Pudingli Şerbetli Kadayıf Pudingli Şerbetli Kadayıf İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin
Şerbeti İçin
Pudingli Şerbetli Kadayıf Hazırlanışı Tereyağını küçük bir tavada kısık ateşte hafifçe eritin. Kadayıfları geniş bir tepsiye dökün ve erittiğiniz tereyağını kadayıfların üzerine ekleyin. Ellerinizle tereyağını kadayıfa iyice yedirin ve kadayıfları parçalara ayırın. Kadayıfların yarısını fırın tepsisine serin. Pudingi, paket üzerindeki talimatlara uygun olarak süt ile pişirin. Puding soğuduktan sonra tepsiye serdiğiniz kadayıfların üzerine dökün. Pudingin üzerine kalan kadayıfı serin. Fırını 180 dereceye ısıtın ve tepsiyi fırına verin. Kadayıfların üzeri kızarana kadar (yaklaşık 45-50 dakika) pişirin. Kadayıflar pişerken tatlının şerbetini hazırlayın. Su ve toz şekeri küçük bir tencerede kaynatın. Kaynayan şerbeti ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Fırından aldığınız kadayıfın üzerine ılıyan şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çektikten sonra kare şeklinde dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Bisküvili Puding Tatlı Bisküvili Puding İçin Gerekli Malzemeler
Bisküvili Puding Tatlı Nasıl Yapılır? Tatlının yapımına pudingi hazırlayarak başlayın. Bir paket pudinge 3,5 su bardağı süt ekleyerek kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Puding muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Pötibör bisküvileri borcam tepsiye sıralayın. Hazırladığınız pudingi bisküvilerin üzerine bir kat dökün. Pudingin üzerine tekrar bisküvi sıralayın ve aynı işlemi tekrarlayın. Puding bitene kadar kat kat işlemi uygulayın. Tüm puding bittikten sonra tepsiyi folyo ile sararak buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Servis anında tatlıyı dilimleyip Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. Pudingli Ekmek Tatlısı Pudingli Ekmek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Pudingli Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır? Fırın tepsisine etimekleri bir sıra olacak şekilde sıralayın. Puding, süt ve vişne suyunu uygun bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Tencereyi orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen pudingin yarısını tepsiye sıraladığınız etimeklerin üzerine dökün. Etimeklerin diğer yarısını pudingin üzerine sıralayın ve kalan pudingi dökün. Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Servis anında dilimleyerek üzerine toz Antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun. Pudingli İrmik Tatlısı Pudingli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Pudingli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Pudingli irmik tatlısının ilk olarak irmiğini pişirin. Uygun bir tencereye 5 su bardağı süt, toz şeker ve irmiği koyarak sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. İrmik kaynama aşamasına ulaştığında üzerine vanilyayı ve Hindistan cevizini ekleyin. İrmikler şiştikten sonra ocaktan alın. Bir iki defa karıştırdıktan sonra irmiği tepsiye dökün. Pudingi 2 su bardağı süt ile koyulaşana kadar pişirin. Tepsiye döktüğünüz irmiğin üzerine soğuduktan sonra pudingi dökün. Tatlıyı buzdolabında soğutarak servis yapın. Afiyet olsun. |