Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç saat dolapta dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz. Puding kullanarak çeşitli tatlılar yapabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız pudingli tatlıları inceleyerek tariflerimizi deneyebilirsiniz.
Pudingli Şerbetli Kadayıf
Pudingli Şerbetli Kadayıf İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 kilo kadayıf
- 300 gram tereyağı
Kreması İçin
- 2 paket vanilyalı puding
- Süt
Şerbeti İçin
- 3,5 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
Pudingli Şerbetli Kadayıf Hazırlanışı
Tereyağını ufak bir tavanın içine alarak kısık ocakta hafif eritin. Kadayıfları geniş bir tepsiye dökerek erittiğiniz tereyağını kadayıfların üzerine boşaltın. Eliniz ile tereyağını kadayıfa iyice yedirin. Bu arada kadayıfları parçalayın. Kadayıfların yarısını fırın tepsisine döşeyin. Pudingi üzerindeki ölçüye uygun şekilde süt ile pişirin. Puding soğuduktan sonra tepsiye döşediğiniz kadayıfların üzerine dökün. Pudingin üzerine kadayıfın kalanını döşeyin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak tepsiyi fırına sürün. Kadayıfların üzeri kızarana kadar fırınlayın. Ortalama 45-50 dakika tatlının pişmesi için yeterli olacaktır. Kadayıflar pişerken tatlının şerbetini hazırlayın. 3,5 su bardağı suyu ve 4 su bardağı toz şekeri ufak bir tencerenin içinde kıvam alıncaya kadar kaynatın. Kaynayan şerbeti ocaktan alarak ılımaya bırakın. Fırından aldığınız kadayıfın üzerine ılıyan şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çektikten sonra kare şeklinde dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bisküvili Puding Tatlı
Bisküvili Puding İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 paket puding
- 3,5 su bardağı süt
- 2 paket pötibör bisküvi
- 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Bisküvili Puding Tatlı Hazırlanışı
Tatlının yapımına pudingi hazırlayarak başlayın. Bir paket pudinge 3,5 su bardağı süt ekleyerek kısık ocakta devamlı karıştırarak pişirin. Puding muhallebi kıvamı alınca ocaktan alın. Pötibör bisküvileri borcam tepsiye sıralayın. Hazırladığınız pudingi bisküvilerin üzerine bir kat dökün. Pudingin üzerine tekrar bisküvi sıralayın ve aynı işlemi tekrarlayın. Puding bitene kadar kat kat işlemi uygulayın. Tüm puding bittikten sonra tepsiyi folyo ile sararak buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Servis anında tatlıyı dilimleyip Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Pudingli Ekmek Tatlısı
Pudingli Ekmek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
- 2 tane vanilyalı puding
- 1 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı vişne suyu
Üzeri İçin
Pudingli Ekmek Tatlısı Yapılışı
Fırın tepsisine etimekleri bir sıra olacak şekilde sıralayın. Puding, süt ve vişne suyunu uygun bir tencerenin içine alarak önce iyice karıştırın. Tencereyi orta hararetli ocağa alın ve devamlı karıştırarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirin. Pişen pudingin yarısını tepsiye sıraladığınız etimeklerin üzerine dökün. Etimeklerin diğer yarısını pudingin üzerine sıralayın. Yine etimeklerin üzerine pudingi dökün. Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Servis anında dilimleyerek üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Pudingli İrmik Tatlısı
Pudingli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 tane çikolatalı puding
- 7 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tane vanilya
- 9 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Pudingli İrmik Tatlısı Hazırlanışı
Pudingli irmik tatlısının ilk olarak irmiğini pişirin. Uygun bir tencereye 5 su bardağı süt, toz şeker ve irmiği koyarak devamlı kıvam alıncaya kadar pişirin. İrmik kaynama aşamasına ulaştığında üzerine vanilyayı ve Hindistan cevizini ekleyin. İrmikler şiştikten sonra ocaktan alın. Bir iki defa karıştırdıktan sonra irmiği tepsiye dökün.
Pudingi 2 su bardağı süt ile koyulaşıncaya kadar pişirin. Tepsiye döktüğünüz irmiğin üzerine soğuduktan sonra pudingi dökün. Tatlıyı buzdolabında soğutarak servis yapın.
Afiyet olsun.