Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecek mükemmel bir lezzettir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave ederek, tatlıyı daha da zenginleştirebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, buzluğa atabilirsiniz. Aniden gelen konuklarınız için hemen şerbetleyerek tatlı ikramınızı bu şekilde aradan çıkarabilirsiniz. Tatlının üzerine bulanan irmik sayesinde, çıtır çıtır ağızda dağılan şerbetli bir tatlı yemenin zevkine doyamayacaksınız. Özellikle ilk pişirdiğiniz gün bu lezzeti daha iyi alabilirsiniz. Şimdi birlikte bal parmak tatlısının yapımına başlayalım.

Gerekli Malzemeler

Bal parmak tatlısı için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat ya da yarım paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un

Şerbet Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Tatlının Bulanması İçin

  • 1 kâse irmik

Bal Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının yapımına öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayın. Tencerenin içine şerbet için hazırladığımız malzemeleri koyun ve ocağa alın. Şerbet kaynadıktan sonra, 20 dakika kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra ocağın altını kapatın. Şerbetinizin kıvamı fazla koyu olmayacak. Şimdi tatlının kendisini hazırlamaya başlayabiliriz. Bunun için uygun bir kabın içine sıvı yağı ve tereyağını koyun. İçine pudra şekeri ve yumurtaları ilave edin. Bu karışımı mikser yardımıyla kar beyaz oluncaya kadar çırpın. İçine tuz ve karbonatı ilave edin. İsterseniz karbonat yerine kabartma tozu da kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri biraz karıştırıp, içine yavaş yavaş unu ilave edin. Malzemeleri elinizle yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun fazla sert olmamasına dikkat edin. Şimdi hamurdan parçalar kopararak, parmak şeklini verin. Bunları irmiğe bulayarak, fırın tepsisinin içine dizin. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına koyarak, tatlının üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra tepsiyi fırından alarak, tatlının ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Üzerine ılınmış olan şerbeti dökün. Bu şekilde tatlının yarım saat kadar beklemesi gerekir, böylece şerbetini iyice içine çeker. Servise hazır hale geldiğinde, servis tabaklarına alarak sevdiklerinize bal parmak tatlısını ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bayram Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Bayram Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri