Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, buzluğa atabilirsiniz. Aniden gelen konuklarınız için hemen şerbetleyerek tatlı ikramınızı bu şekilde aradan çıkarırsınız. Tatlının üzerine bulanan irmik sayesinde, çıtır çıtır ağızda dağılan şerbetli bir tatlı yemenin zevkine doyamayacaksınız. Özellikle ilk pişirdiğiniz gün bu lezzeti daha iyi alabilirsiniz. Şimdi birlikte bal parmak tatlısının yapımına başlayalım.

Bal parmak tatlısı için gerekli malzemeler
  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat ya da yarım paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un
Şerbet malzemeleri
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon
Tatlının bulanması için
  • 1 kâse irmik
Bal parmak tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımına öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayın. Tencerenin içine şerbet için hazırladığımız malzemeleri koyun. Bu ocağa koyun. Şerbetiniz kaynadıktan sonra, 20 dakika kadar pişirmeye devam. Daha sonra ocağın altını kapatın. Şerbetinizin kıvamı fazla koyu olmayacak. Şimdi tatlının kendisini hazırlamaya başlayabiliriz. Bunun için uygun bir kabın içine sıvı yağı ve tereyağını koyun. İçine toz şekeri ve yumurtaları ilave edin. Bunları mikser yardımıyla kar beyaz oluncaya değin çırpın. İçine tuz ve karbonatı ilave edin. Dediğimiz gibi karbonat yerine kabartma tozu da koyabilirsiniz. Bunları biraz karıştırıp, içine yavaş yavaş unu ilave edin. Şimdi malzemeleri elinizle yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Bunu yapmak için unu yeteri kadar ilave etmelisiniz. Fazla sıkı bir hamur olmasın. Şimdi hamurunuzdan parçalar kopararak, parmak şeklini verin. Bunları irmiğe bulayarak, fırın tepsisinin içine dizin. Bu arada fırınınız 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına koyarak, tatlının üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra tepsiyi fırından alarak, tatlının ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Bunların üzerine ılınmış olan şerbeti dökün. Bu şekilde tatlının yarım saat kadar beklemeniz gerekir. Şerbetini içine iyice çeksin. Servise hazır hale gelince, servis tabaklarına alarak sevdiklerinize bal parmak tatlısını ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bal Parmak Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıvrım Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıvrım Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri