Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli tatlı hazırlamak istiyor iseniz size saray tatlısını gönül rahatlığı ile öneririz.

Saray Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 125 gr margarin
  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu
Saray Tatlısı Nasıl Yapılır?

Saray tatlımızın hazırlığına ilk önce şerbet ile başlayalım ve bunun için orta büyüklükte çift tabanlı bir pişirme tenceresi alalım. Tencerenin içerisine toz şekeri ilave edelim ve suyu da katıp karıştıralım. Karıştırdıktan sonra ocağın üzerine tencereyi yerleştirelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Şerbet birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatalım ve ocağın üzerinden şerbeti indirelim. Tatlıyı hazırlayana dek şerbeti soğumaya bırakalım ve bunun için serin bir yere şerbeti kaldıralım.

Tatlıyı hazırlamak için bir karıştırma kabının içerisine sıvıyağ, şeker ve margarini ilave edip parmak uçlarımız ile yoğuralım. Ardından karışımın içerisine 3 tane yumurtayı kıralım ve tekrar harcı yoğuralım. Akabinde yoğurup karıştırdığımız malzemelerin içerisine toz şeker, vanilya, irmik ve kabartma tozunu katalım. Unu da yavaş yavaş ilave edelim ve yoğurma işlemini sürdürelim.

Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım ve hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp temiz olan tezgâhın üzerine alalım. Saray tatlımızı pişireceğimiz fırın tepsimizin içerisine sıvıyağ sürelim veya daha kolay olsun diyorsanız yağlı kâğıt serelim. Koparttığımız hamurlardan bir tanesini alalım ve yuvarlak veya oval şeklini verip fırın tepsisine yerleştirelim. Diğer kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayıp bütün hamurları fırın tepsisine dizelim.

Tatlımızı 180 derecelik fırının içerisine yollayalım ve her tarafları kızarana dek pişirelim. Arzu ederseniz eğer tatlıyı fırına göndermeden önce üzerlerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz. Pişmiş olan tatlıyı fırından alıp ılıması için biraz bekletelim. Ilıdıktan sonra üzerine önceden hazırladığımız ılıttığımız şerbeti bir kepçe ile dökelim. Bütün şerbeti tatlıya gezdirdikten sonra tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatalım ve bu şekilde tatlıyı bir sat kadar dinlendirelim. Dinlenip soğuyan tatlımızı servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Saray Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Aside Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Aside Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri