Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tatlısı

Laz Böreği, Karadeniz mutfağının klasiklerinden olan harika bir tatlı çeşididir. Çıtır çıtır kızarmış yufkaların arasındaki yumuşacık muhallebinin damakta bıraktığı muhteşem lezzet, sizi de kendine hayran bırakacaktır. Kısa sürede ve az zahmetle hazırlayabileceğiniz bu muhteşem lezzetten, sevdiklerinizi mahrum bırakmayın. Kolay gelsin.

Malzemeler

Yufka İçin:

  • 1 paket baklavalık yufka (12 veya 14 yaprak)
  • 150 gram tereyağı

Muhallebisi İçin:

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 çay bardağı su
  • Çay kaşığının ucuyla bir miktar tuz
  • Bir fiske karabiber

Şerbeti İçin:

  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı su

Yapılışı

Şerbetin Hazırlanması

Laz böreğini yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için, su ve şekeri bir tencerede eritip ocakta 10 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Muhallebinin Hazırlanması

Tatlımızın muhallebisini hazırlamak için, derin bir tencerenin içine süt ve şekeri koyup kaynamak üzere ocağa alıyoruz. Sütü koymadan önce tencerenin dibini su ile ıslatırsanız, süt tencerenin dibini yakmaz. Bir karıştırma kabının içinde, yumurta sarıları, nişasta, pirinç unu, tuz ve karabiberi 1 çay bardağı su ile karıştırarak, kaynamakta olan süte yavaş yavaş ve bir taraftan karıştırmak sureti ile ilave edilir. Muhallebi kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alınır.

Yufkaların Hazırlanması

Tereyağı küçük bir tavada eritilir. Baklavalık yufkaların yarısı, dibi yağlanmış fırın tepsisinin her katına erittiğimiz tereyağı sürülerek kat kat döşenir. Üzerine hazırladığımız muhallebi ile kaplanır. Daha sonra kalan baklavalık yufkalar aynı şekilde döşenir. Üzerine tereyağının kalanı sürülür. Kare kare dilimleyerek, 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Şerbetin Eklenmesi ve Servis

Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk olan şerbeti verilir. Yaklaşık iki saat kadar şerbetini çekmesini bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hatay Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri