Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye tatlısı, pratik yapımı ve lezzetiyle dikkat çeken bir tatlıdır. Hazır baklavalık yufka ile kolayca hazırlamak mümkündür. Bu tarif, hem tatlı severler için hem de evde misafir ağırlamak isteyenler için ideal bir seçenektir. Tarife göz atarak bu lezzeti deneyebilirsiniz.
Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
10 Eylül 2024

Sütlü Nuriye Tatlısı


Sütlü Nuriye tatlısı, baklavayı aratmayacak nitelikte olan ve oldukça lezzetli bir tatlıdır. Hem pratik bir tarif olması hem de hazır baklavalık yufka ile yapılabilmesi nedeniyle el oyalamamaktadır. Ancak, dilerseniz evde kendiniz baklavalık hamur hazırlayıp da yapabilirsiniz. Baklavalık yufka ile hamur aynı nitelikte olmaktadır.

Sütlü Nuriye İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 250 gr dövülmüş ceviz içi
  • 500 gr tereyağı
  • 500 ml süt

Şerbeti İçin

  • 1 kilo toz şeker
  • 500 ml su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Sütlü Nuriye Nasıl Yapılır?

Sütlü Nuriye tatlısını hazırlamak için ilk önce hazır baklavalık yufkaları masanın veya tezgâhın üzerine alalım. Yufkaların üzerine bir tane tatlıyı pişireceğimiz tepsiyi kapatalım ve dışta kalan kısımları bir bıçak ile keselim. Eğer sütlü Nuriye tatlısını pişireceğiniz fırın tepsiniz hazır baklavalık yufkalar ile aynı ebatta ise bu sizin için bir avantaj olacaktır.

Tereyağını bir sos tenceresinin içerisine alıp eritelim. Bu aşamada yağın çok fazla kararmaması gerekiyor. Rengi açılan yağı ocağın üzerinden indirelim ve fırın tepsisinin iç kısmına bu yağdan 2 yemek kaşığı ilave edip fırça ile tepsiyi bir güzel yağlayalım. Ardından baklavalık yufkalardan iki tanesini bir merdane veya oklavanın içerisine sarıp yufkayı tepsiye serelim. Yufka oklavaya sarıldığı için tepsinin içerisine düzgün bir şekilde serilecektir. Serdiğimiz yufkaların üzerine tereyağından bir fırça ile her tarafına sürelim.

Eğer baklavalık yufkanın kenar kısımlarından almış iseniz bu aşamada kestiğiniz kenarlardan yufkaların üzerine birkaçını serpiştirebilirsiniz. Akabinde yağlanmış olan yufkaların üzerine ceviz içinden biraz serpiştirelim. Ardından tekrar iki tane baklavalık yufka alalım ve cevizlerin üzerine serelim. Yufkanın üzerine de yağ ile yağlayalım. Yağladığımız yufkaların üzerine de ceviz içinden serpiştirelim ve ardından cevizlerin üzerine tekrar yufka serip yağlayalım. Bu işlemi yufkalar ve ceviz içi bitene dek uygulayalım ve tepsinin en üstüne yufkalardan iki tanesini oklavaya sarıp düzgün bir şekilde yerleştirelim.

Sütlü Nuriye tatlısının döşeme işlemi bittikten sonra tatlıyı baklava keser gibi veya küçük kareler olacak şekilde keselim. Sos kabının içerisinde kalan tereyağını da tatlının her tarafına sürelim ve tepsiyi 200 derecelik fırına gönderelim. Yaklaşık olarak sütlü nuriye tatlımızı fırında 25-30 dakika kadar pişirelim ve bu süre içerisinde de şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbet için verilen suyu bir tencerenin içerisine alalım, üzerine de toz şekeri ilave edelim ve orta harlı ateşte şerbeti kaynaya dek pişirelim. Şerbet bir kaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve şerbeti bir dakika daha pişirip ocağın üzerinden alalım. Sıcak olan şerbetin içerisine soğuk sütü boşaltalım ve kaşık ile karıştıralım. Tatlımızı fırından alıp ılıması için bir dakika bekletelim. Bu aşamada da ılıyan şerbeti tatlının üzerine dökelim ve sütlü nuriyenin üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekleyelim. Şerbetini çekip soğuyan tatlımızı servis tabaklarının üzerine bir spatula ile alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Erzan 15 Temmuz 2024 Pazartesi

Sütlü Nuriye tatlısının yapılışı neden bu kadar ayrıntılı? Hazır baklavalık yufka kullanarak daha kolay olmaz mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Erzan, Sütlü Nuriye tatlısının yapılışının ayrıntılı olması, tatlının lezzetini ve dokusunu en iyi şekilde yakalamak için gereklidir. Tabii ki hazır baklavalık yufka kullanarak bu süreci kısaltabilir ve daha kolay hale getirebilirsiniz, ancak el açması yufka kullanıldığında tatlının daha lezzetli ve otantik olacağını unutmamak gerekir. Bu tür ayrıntılar, tatlının kalitesini ve sunumunu üst seviyeye çıkarır. Hazır yufka kullanmayı tercih ederseniz, yine de harika bir tatlı elde edebilirsiniz, sadece orijinal tarifin sunduğu o ince farklılıkları kaybetmemeye dikkat edin.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri