Halley Tatlısı Halley tatlısı, çocuklarınızın en sevdiği atıştırmalıklardan biri olan Halley bisküvileri kullanarak yapılan, pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Bu tarifi kolaylıkla ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Özellikle sıcak yaz günlerinde akşam yemeklerinden sonra, dondurma eşliğinde en özel misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin. Halley Tatlısı Malzemeler
Halley Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle toz krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına kaldırın. Halley bisküvilerini kesme tahtasında küçük kareler halinde doğradıktan sonra, geniş bir karıştırma kabında Halley bisküvileri ile krem şantiyi karıştırın. Üzerine Hindistan cevizi ve kıyılmış fındık içini serpiştirin. Karışımı yavaşça karıştırarak Hindistan cevizi ve fındıkların her tarafa eşit miktarda dağılmasını sağlayın. Hazırladığınız bu karışımı streç film üzerine koyup mümkün olduğunca rulo şekli verin. Silindir şekli oluşturduktan sonra buzdolabında iki veya üç saat bekletin. Çikolata sosunu paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayarak sürekli karıştırmak suretiyle soğutun. Buzdolabından çıkardıktan sonra tatlınızı 2 cm kalınlığında dilimlere ayırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine çikolata sosunu dökerek tekrar buzdolabına kaldırın. İkram edeceğiniz zamana kadar buzdolabında muhafaza edin. Servis etmeden önce dilerseniz servis tabağını çeşitli meyveler ve dondurma ile süsleyerek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |