Arnavut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Arnavut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bazı bölgelerde trileçe tatlısı olarak da bilinir. Bu tatlının özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri ve sunum biçimleri bulunsa da, üzerinin karamelle kaplanması genel bir özelliktir. Arzu ederseniz, tatlının sadece dilimlerine karamel gezdirerek, daha hafif olmasını sağlayabilirsiniz. Eminiz, tatlınızı hazırladığınızda ikinci güne kalmayacaktır. Sosuyla birlikte oldukça lezzetli olduğunu göreceksiniz. Dilerseniz Arnavut tatlısını hazırlamaya başlayalım.

Arnavut Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Sos Malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt reçeli veya 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml süt kreması

Süsleme Malzemeleri

  • Hindistan cevizi
  • Karamel

Arnavut Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlıyı yapmak için önce yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarının içine bir fiske tuz atarak, iyice köpürünceye kadar çırpın. İçine toz şekeri yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurta sarılarını teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. En son unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Uygun boyda bir fırın tepsisinin içini yağlayıp, hafifçe unlayın. İçine hazırladığınız hamuru dökün. Bunu daha önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırının içine pişmesi için koyun. Pandispanya fırından çıkarıldıktan sonra, hemen ters çevirin. Ilınmaya başladığında çatalla her tarafını alt ve üstünden delin.

Başka bir yerde, süt reçelini ve 3 su bardağı sütü iyice karıştırın. Karışımın pütürleri kalmamalı. İçine kremayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ters olan pandispanyayı, bunu pişirdiğiniz tepsinin içine aynı şekilde koyun. Üzerine sosu gezdirin ve iyice çekinceye kadar bekleyin. Sosu mutlaka pandispanyanın tersinden dökün. Çünkü ön tarafından sosu çekmekte zorlanır. Bunun üzerine karamel ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Tarifteki önerilerimize uyduğunuz takdirde, mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Konuklarınız için ikrama hazır hale gelen Arnavut tatlısını artık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarı Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri