Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Tatlıları

Fransız tatlıları, en az Fransız yemekleri kadar geniş bir mutfak kültürüne sahiptir. Fransızlar, dünya kültürüne birçok tatlı çeşidi armağan etmişlerdir. Herkesin Fransa'ya giderek bu tatlıları tatma imkânı olmayabilir. Ancak, biraz çaba göstererek dünyaca ünlü Fransız tatlılarının keyfini kendi evinizde çıkarabilirsiniz. Fransızların en çok üzerinde durdukları tatlı çeşitlerinden biri, "Pot de Crème" adı verilen dünyaca ünlü tatlıdır. Bu lezzeti Türkiye'de pek tanıyan olmasa da, yapılışı oldukça basittir. Şimdi bu meşhur Fransız tatlısının yapılışına bakalım.

Pot de Crème Tatlısının Malzemeleri

  • 160 gram çikolata
  • Krema
  • 2/3 bardak süt
  • 2/3 bardak toz şeker
  • Bir doğal vanilya çubuğu
  • 6 büyük yumurta sarısı

Pot de Crème Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kremanının Yapılışı:

Taze kremayı, sütü ve şekeri bir tencere içerisine koyun ve karıştırın. Vanilyayı ortadan uzunlamasına keserek içindeki vanilya posasını bıçakla sıyırarak alın ve posayla çubuğu birlikte tencereye atın. Orta ateşte hafif kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak şekeri eritin. Kaynatmadan ocaktan alın ve bir saat dinlenmeye bırakın. Bir saat geçtikten sonra bu karışımı tekrar ocağa koyun ve ısıtın. Yumurtanın sarısını bir kâsede iyice çırpın ve kremalı karışıma ekleyin. Ardından karışımı çok ince delikli bir süzgeçten geçirerek derin bir kaba aktarın.

Pot de Crème Pişirme:

Fırınınızı önceden 150 derecede ısıtın. Derin bir kabın içerisine 8 adet minik sufle kabı yerleştirin. Sufle kabınız yoksa Türk kahvesi fincanı da kullanabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz karışımdan bir kaşıkla sufle kaplarının 2/3'ü dolacak şekilde hepsini doldurun. Yüzeyde oluşan kabarcıkları bir kürdan yardımıyla patlatın ki piştikten sonra yüzeyi düzgün olsun. Her sufle kabının üzerini streç filmle kapatın. Fırının orta gözüne bir fırın tepsisi koyarak bu hazırladığınız derin kabı tepsinin içerisine oturtun ve pişirme tepsisi içerisine kabın yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun. 50 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını açın ve bir tanesini elinizle alıp hafif sallayın. Donuk jöle gibi hafif sallanıyorsa pişmiş demektir. Fırın tepsisindeki tüm kapları sudan çıkararak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve sekiz saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Fransız Tatlıları İçin Farklı Lezzetler

  • Çikolatalı Pot de Crème: %50'nin üzerinde kakao içeren bitter çikolatayı oldukça küçük parçacıklar şeklinde kesin. Pot de Crème tarifindeki kremalı karışımı ikinci defa ısıtırken çikolataları da ilave ederek ısıtın. Bu sırada çikolataların erimiş olmasına dikkat edin. Bundan sonraki aşamalar yukarıdaki tarife sadık kalınarak yapılır. Fransız tatlılarının bir özelliği de aynı tatlının farklı lezzetlerinin yapılabilmesidir.
  • Tarçınlı Pot de Crème: Yukarıdaki Pot de Crème tarifini aynı şekilde uygulayın. Buna ek olarak vanilya çubuğunu ilave ettiğiniz zaman 10 adet tarçın çubuğunu da ekledikten sonra bir saat demlemeye bırakın. Demlendikten sonra tarçın çubuğunu çıkarıp atarak geri kalan kısımlarda tarife uyun.
  • Naneli Pot de Crème: Tarifi aynı şekilde uygularken karışıma vanilya çubukları ilave ettiğiniz zamanda bir avuç yıkanıp kurulanmış nane yaprağı ile karıştırın. Bir saat demlendikten sonra yukarıdaki tarife göre devam edin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri