Hoca Sarığı Tatlısı Hoca Sarığı Tatlısı, son dönemlerin en popüler tatlıları arasında yer almakta ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilmektedir. Bu leziz tatlıyı ister kabul günlerinizde, ister ikindi çaylarında, ya da sizin için önemli olan özel günlerde hazırlayarak sevdiklerinize ve kendinize harika bir tatlı şöleni sunabilirsiniz. Siz de bu şahane tatlıyı mutfağınıza dahil etmek isterseniz, buyurun birlikte hazırlayalım. Hoca Sarığı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin
Üzeri İçin
Hoca Sarığı Tatlısı Nasıl Yapılır? Hoca Sarığı tatlısını hazırlamaya ilk olarak kekinden başlayalım. Karıştırma kabına 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve tel çırpıcı ile karışım köpük köpük olana kadar çırpın. Köpük kıvamına gelen karışıma 1 su bardağı elenmiş un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 3 yemek kaşığı su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bekletin. Kek soğurken, tatlının kremasını hazırlayalım. Uygun bir tencereye 3 su bardağı süt, 1,5 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 çay bardağı toz şeker ve 1 adet yumurta sarısı ekleyin. Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kıvam alan kremayı ocaktan alarak 1 paket vanilya ekleyin ve mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın. Kremayı soğuması için bekletin. Soğuyan keki yuvarlak şekillerde kesmek için bir su bardağının ağız kısmını kullanın. Kesilen kek dilimlerinin üzerine bir kaşık soğumuş kremadan sürün ve başka bir kek dilimi ile kapatın. Üst üste konulan keklerin kenarlarına da krema sürerek Hindistan cevizine bulayın. Tüm kek dilimlerini bu şekilde hazırladıktan sonra, benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı keklerin üzerine dökün. Hazırladığınız Hoca Sarığı Tatlısı'nı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Afiyet olsun. |