Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıkzade tatlısı, pratik hazırlanışı ve hafif lezzetiyle dikkat çeken bir tatlıdır. Galeta unu ile hazırlanan bu tatlı, şerbetli olmasına rağmen ağızda dağılacak kadar hafif bir dokunuş sunar. Eşsiz tadını denemek için mutfağınıza davet ediyoruz.
Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Ağustos 2024
Fındıkzade tatlısı, lezzetli ve pratik tatlı çeşitlerimizden biridir. Henüz bu tatlıyı denemediyseniz, mutlaka tavsiye ederiz. Hazırlanması oldukça kolay ve tadı, ağızda dağılan hafif bir lezzet sunar. Tatlının malzemelerinde un yerine galeta unu kullanıyoruz, bu da tatlıya farklı bir dokunuş katıyor. Umarız beğeninizi kazanacaktır. Şerbetli olmasına rağmen, hafifliği ile dikkat çeker. Üstelik tatlıyı bir gün önceden hazırlama olanağınız da var. Şimdi, Fındıkzade tatlısını birlikte hazırlayalım.

Fındıkzade Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet Malzemeleri


  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Az limon suyu

Üzeri İçin Malzemeler


  • 1 paket krem şanti ve hazırlamak için 1 su bardağı süt
  • Fındık parçaları, draje

Fındıkzade Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının yapımına şerbeti hazırlayarak başlayalım. Tencerenin içine toz şeker ve suyu koyup karıştıralım. İçine limon suyunu da ilave edelim. Bu karışımı ocakta şerbet kıvamına gelene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.

Bu arada karıştırma kabının içine toz şeker ve yumurtaları koyup iyice çırpalım. Diğer hamur malzemelerini de ekleyerek karıştıralım. Karışım homojen bir kıvam aldığında, malzemeleri uygun boyda bir borcama dökün. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Fırın ısındığında borcamı fırına koyun ve hamurun iyice kızarmasını bekleyin.

Bu arada şerbetiniz soğuyacaktır. Bu sırada krem şantiyi hazırlayın. Krem şantiyi sütle çırpın ve kıvamını aldığında buzdolabına kaldırın. Fırındaki hamur pişince dışarı alarak ılınmasını bekleyin. Daha sonra üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirin. Hamur şerbeti iyice çektikten sonra, üzerini hazırladığınız krem şantiyle kaplayabilirsiniz. Krem şantiyi tatlının üzerinde güzelce düzeltin. Bu işlemi bir kaşığın tersiyle yapabilirsiniz. Kaşığı suyla ıslatıp düzeltmeyi yapın. En son olarak üzerine fındık parçalarını serpin.

Fındıkzade tatlısını hazırladınız. Şimdi buzdolabında bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra istediğiniz gibi keserek, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Semih 03 Ağustos 2024 Cumartesi

Galeta unu yerine neden normal un kullanmıyoruz? Bu tatlıyı denediğinizde şerbetinin ağır gelmediğini söyleyebilir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Semih,

Galeta unu, normal una göre daha farklı bir doku ve kıtırlık sağlar. Bu yüzden bazı tariflerde özellikle tercih edilir. Normal un kullanıldığında aynı kıtırlığı elde edemezsin ve tatlının yapısı da değişebilir. Şerbet konusunda ise, bu tatlıyı denediğimde şerbetinin ağırlık yapmadığını söyleyebilirim. Galeta unu, şerbeti daha dengeli bir şekilde çektiği için tatlı daha hafif ve lezzetli oluyor. Umarım bu bilgi işine yarar!

Sevgiler,
[Senin ismin]

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Atom Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Atom Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri