Kartopu tatlısı, ister ikramlık olarak isterseniz ikindi çaylarının yanına hazırlayıp güzel vakitler geçirebileceğiniz nefis bir lezzettir. Bu tarifin hazırlanması kolaydır ancak lezzeti de bir o kadar etkileyicidir. Kartopu tatlısını hazırladıktan sonra üzerlerine çikolata damlaları ile gözler ve dudaklar yapabilir, görsellik olarak ilginç sunumlar oluşturabilirsiniz. Kartopu Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Kartopu Tatlısı Nasıl Yapılır? Kartopu tatlısını hazırlamak için derin bir karıştırma kabı alın ve içerisine 200 ml krema, 1 su bardağı süt tozu, çekilmiş fındık içi, Hindistan cevizi ve pudra şekerini ilave edip karıştırın. Karıştırdığınız malzemelerin üzerine bir tülbent örtün ve buzdolabına kaldırıp sertleşene dek bekletin. Malzemeler sertleştikten sonra buzdolabından çıkarın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp Hindistan cevizine bulayarak yuvarlayın. Yuvarladığınız parçaları bir servis tabağının üzerine alın ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş olan çikolatayı bir kasenin içerisine ilave edin ve krema ile güzel bir şekilde karıştırın. Akabinde servis tabağının üzerinde bekleyen kartopu tatlılarının üzerine hafif şekilde hazırladığınız kremalı çikolatadan gezdirin. Arzu ederseniz tatlıları uzun çubuklara batırabilir ve bu şekilde de sunum yapabilirsiniz. Çikolata sosu ilave ettiğiniz tatlıların üzerine fındık veya şekerlemeler serpiştirip sunum yapın. Püf Noktaları
Afiyet olsun. |