İncir Tatlısı İncir tatlısı, tatlı severlerin çok hoşuna gidecek bir lezzet sunar. Muhallebi ile birleştirilen incir, bambaşka bir tada bürünerek damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Farklı bir tatlı tarifi arıyorsanız incir tatlısını deneyebilirsiniz. İncir, sağlık açısından da oldukça faydalı bir meyvedir. İncirin tatlı versiyonu ile çocuklarınıza, eşinize, dostunuza harika bir tatlı hazırlayarak onları bu lezzet ile buluşturabilirsiniz. İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Muhallebisi İçin
Islatmak İçin
İncir Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle incirleri yarım saat kadar sıcak suda bekleterek yumuşatın. Ardından yumurta ve toz şekeri mikser yardımı ile çırpın. Üzerine un ve diğer malzemeleri ekleyin. Son olarak yumuşayan incirleri minik minik doğrayıp karışıma ilave edin. Cevizi eliniz ile parçalayıp malzemelere ekleyin ve karıştırın. Borcam tepsiyi güzelce yağlayın ve hazırladığınız karışımı tepsiye dökün. Tatlıyı 170 derecede ısınmış fırında pişirin. İncir tatlısının muhallebisi için, uygun bir tencereye nişasta, un, süt ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Tencereyi orta ateşte ocağa alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Karışım koyulaşınca tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Toz kremşantiyi ilave edip mikser ile beş dakika kadar çırpın. Keki ıslatmak için kahve, toz şeker ve 1,5 su bardağı ılık suyu derin bir kabın içinde homojen bir şekilde karıştırın. Pişen keki hazırladığınız karışım ile ıslatın. Hazırladığınız muhallebiyi ıslattığınız keke düzgünce sürün. Üzerini tercihinize bağlı olarak Hindistan cevizi, Antep fıstığı tozu ile süsleyebilirsiniz. Hazır hale gelen incir tatlısını 1 gece buzdolabında bekleterek servise sunun. Afiyet olsun. |