Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ballı tatlılar, evde kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlanan, lezzetli ve pratik tatlı seçenekleridir. Misafirlerinizi ağırlamak veya günlük sofralarınızı zenginleştirmek için idealdir. Ballı tahinli sarma, ballı sultan lokması ve ballı pufuduk gibi tariflerle tatlı keyfini artırabilirsiniz.
Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
15 Eylül 2024

Ballı Tatlılar


Ballı tatlılar, hazırlanışları pratik ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemeler ile yapılabilecek birbirinden lezzetli ve pratik tatlılar ile misafirlerinizi ağırlayabilir, gün masalarınızı ziyafet şölenine çevirebilirsiniz. Herkesin beğenisini kazanacak ballı tatlılar nasıl yapılıyor? Hangi malzemeler kullanılıyor? Gelin hep birlikte hazırlayalım.

Ballı Tahinli Sarma


Ballı Tahinli Sarma İçin Gerekli Malzemeler


  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı bal
  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı fındık ya da ceviz
  • 1 kahve kaşığı mahlep
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Ballı Tahinli Sarma Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içinde mahlep, bal, tahin ve ceviz içi homojen bir şekilde karıştırılır. Harç üç eşit parçaya bölünür. Yufkanın biri tezgâha serilir ve bölünen harcın biri yufkanın üzerine yayılır. İkinci yufka harçlı yufkanın üzerine serilir. Yine üzerine harç yayılır. Aynı işlem üçüncü yufka için de tekrarlanır. Yufka ortadan bıçak ile ikiye bölünür. Yufka yuvarlak kenardan başlanarak rulo şeklinde katlanır. Diğer yufka da aynı şekilde katlanır. Rulo şeklindeki yufkalar 5'er santim kalınlığında verev olacak şekilde kesilir. Kesilen dilimler fırın kabına sıralanarak üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verilerek üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen tatlılar servis tabağına alınır ve üzerleri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Ballı Sultan Lokması

Ballı Sultan Lokması İçin Gerekli Malzemeler

  • 10 yemek kaşığı bal
  • 20 adet ceviz içi
  • 1 tane orta boy muz
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 tane yumurta beyazı
  • 1 ufak paket krema
  • 1,5 çay bardağı galeta unu
  • 1 tane hazır pasta tabanı

Ballı Sultan Lokması Nasıl Yapılır?

Ballı sultan lokması için pasta tabanının alt ve üst kısmı mutfak tezgâhına yan yana koyulur. Çay bardağı yardımı ile pasta tabanları yuvarlak halka şeklinde kesilir. Kesilen parçalar ilk önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanır. Kızartma tavasına sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Galetaya bulanan kekler kızgın yağda 5 saniye kadar kızartılır. Kızaran kekler düz bir tabağa alınır. Her bir kekin üzerine bir yemek kaşığı bal dökülür, üzerine dilimlenmiş muz ve ceviz içi koyulur. Toz şeker ile hazır krema çırpılır. Hazırlanan krema ile keklerin üzerleri süslenir. Ballı sultan lokması servis için hazır.

Afiyet olsun.

Ballı Pufuduk

Ballı Pufuduk İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tane vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 limon suyu ve limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Kızartmak için sıvıyağ

Ballı Pufuduk Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içinde yumurta ve toz şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Malzemelerin üzerine un, karbonat, vanilya, limon kabuğu ve suyu eklenerek karıştırılır. Kızartma tavasına sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Hazırlanan hamurdan yemek kaşığı ile alınarak kızgın yağa atılır. Hamurlar yağda iyice kızartılır. Kızaran yağlar havlu kâğıt serili servis tabağına çıkartılır. Her bir hamurun üzerine bal ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Alaner 03 Ağustos 2024 Cumartesi

Ballı tatlıların hazırlanışı gerçekten bu kadar kolay mı? Özellikle ballı tahinli sarma yaparken yufkaları rulo şeklinde katladığımda zorlanır mıyım? Ve acaba ballı pufuduk hamurlarını kızgın yağa atarken dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Alaner,

Ballı tatlıların hazırlanışı genellikle basit ve keyiflidir, ancak bazı püf noktalarıyla daha da kolaylaştırılabilir. İşte sorularının cevapları:

Ballı tahinli sarma: Yufkaları rulo şeklinde katlarken dikkat etmen gereken şey, yufkanın kurumasını önlemek için hızlı ve dikkatli olmaktır. Yufkaların kuruması, katlamanı zorlaştırabilir ve kırılmalarına neden olabilir. Bu nedenle, yufkaları nemli bir bez altında saklayarak çalışabilirsin.

Ballı pufuduk hamurlar: Kızgın yağa hamurları atarken dikkat etmen gereken en önemli şey, yağın çok kızgın olmamasıdır. Çok kızgın yağ, hamurların dışının çok hızlı kızarmasına neden olabilirken, iç kısımlarının tam pişmemesine yol açabilir. Yağı orta ateşte tutarak, hamurların eşit şekilde kızarmasını sağlayabilirsin.

Umarım bu bilgiler işine yarar. Kolay gelsin ve afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Funika Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Funika Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
İncirli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
İncirli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri
Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri
Güncel
Hafif Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
Hafif Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri
Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri