Ballı TatlılarBallı tatlılar, hazırlanışları pratik ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemeler ile yapılabilecek birbirinden lezzetli ve pratik tatlılar ile misafirlerinizi ağırlayabilir, gün masalarınızı ziyafet şölenine çevirebilirsiniz. Herkesin beğenisini kazanacak ballı tatlılar nasıl yapılıyor? Hangi malzemeler kullanılıyor? Gelin hep birlikte hazırlayalım. Ballı Tahinli SarmaBallı Tahinli Sarma İçin Gerekli Malzemeler
Ballı Tahinli Sarma Nasıl Yapılır?Derin bir kabın içinde mahlep, bal, tahin ve ceviz içi homojen bir şekilde karıştırılır. Harç üç eşit parçaya bölünür. Yufkanın biri tezgâha serilir ve bölünen harcın biri yufkanın üzerine yayılır. İkinci yufka harçlı yufkanın üzerine serilir. Yine üzerine harç yayılır. Aynı işlem üçüncü yufka için de tekrarlanır. Yufka ortadan bıçak ile ikiye bölünür. Yufka yuvarlak kenardan başlanarak rulo şeklinde katlanır. Diğer yufka da aynı şekilde katlanır. Rulo şeklindeki yufkalar 5'er santim kalınlığında verev olacak şekilde kesilir. Kesilen dilimler fırın kabına sıralanarak üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verilerek üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen tatlılar servis tabağına alınır ve üzerleri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun. Ballı Sultan LokmasıBallı Sultan Lokması İçin Gerekli Malzemeler
Ballı Sultan Lokması Nasıl Yapılır?Ballı sultan lokması için pasta tabanının alt ve üst kısmı mutfak tezgâhına yan yana koyulur. Çay bardağı yardımı ile pasta tabanları yuvarlak halka şeklinde kesilir. Kesilen parçalar ilk önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanır. Kızartma tavasına sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Galetaya bulanan kekler kızgın yağda 5 saniye kadar kızartılır. Kızaran kekler düz bir tabağa alınır. Her bir kekin üzerine bir yemek kaşığı bal dökülür, üzerine dilimlenmiş muz ve ceviz içi koyulur. Toz şeker ile hazır krema çırpılır. Hazırlanan krema ile keklerin üzerleri süslenir. Ballı sultan lokması servis için hazır. Afiyet olsun. Ballı PufudukBallı Pufuduk İçin Gerekli Malzemeler
Ballı Pufuduk Nasıl Yapılır?Çukur bir kabın içinde yumurta ve toz şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Malzemelerin üzerine un, karbonat, vanilya, limon kabuğu ve suyu eklenerek karıştırılır. Kızartma tavasına sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Hazırlanan hamurdan yemek kaşığı ile alınarak kızgın yağa atılır. Hamurlar yağda iyice kızartılır. Kızaran yağlar havlu kâğıt serili servis tabağına çıkartılır. Her bir hamurun üzerine bal ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun. |
Ballı tatlıların hazırlanışı gerçekten bu kadar kolay mı? Özellikle ballı tahinli sarma yaparken yufkaları rulo şeklinde katladığımda zorlanır mıyım? Ve acaba ballı pufuduk hamurlarını kızgın yağa atarken dikkat etmem gereken bir şey var mı?
Cevap yazMerhaba Alaner,
Ballı tatlıların hazırlanışı genellikle basit ve keyiflidir, ancak bazı püf noktalarıyla daha da kolaylaştırılabilir. İşte sorularının cevapları:
Ballı tahinli sarma: Yufkaları rulo şeklinde katlarken dikkat etmen gereken şey, yufkanın kurumasını önlemek için hızlı ve dikkatli olmaktır. Yufkaların kuruması, katlamanı zorlaştırabilir ve kırılmalarına neden olabilir. Bu nedenle, yufkaları nemli bir bez altında saklayarak çalışabilirsin.
Ballı pufuduk hamurlar: Kızgın yağa hamurları atarken dikkat etmen gereken en önemli şey, yağın çok kızgın olmamasıdır. Çok kızgın yağ, hamurların dışının çok hızlı kızarmasına neden olabilirken, iç kısımlarının tam pişmemesine yol açabilir. Yağı orta ateşte tutarak, hamurların eşit şekilde kızarmasını sağlayabilirsin.
Umarım bu bilgiler işine yarar. Kolay gelsin ve afiyet olsun!