Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler, her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz, aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz yapması oldukça kolay birkaç basit tatlı kurabiye tarifi vermek istiyorum. Beğeneceğinizden eminim, denemenizi tavsiye ederim.

Antep Fıstıklı Kurabiye

Malzemeler
  • 150 gr tereyağı veya margarin
  • 55 gr toz yeşil fıstık
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • Üzeri için soyulmuş tüm Antep fıstık

Hazırlanışı:

Derin bir karıştırma kabına 150 gr tereyağı veya margarini koyunuz (Oda sıcaklığında olması gerek yağın). Daha sonra üzerine 55 gr toz yeşil fıstık ve 5 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın, ardından yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediniz. Daha sonra hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayınız, hafifçe bastırarak ortasına bir tüm Antep fıstık koyunuz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziniz. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriniz. Fırından çıkardığınız kurabiyelerimiz çayımızın yanında servise hazır olmuştur.

Afiyet olsun.

Pratik Un Kurabiyesi

Malzemeler
  • 1,5 kahve fincanı pudra şekeri
  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında 250 gr tereyağı ya da margarin ile pudra şekerini iyice yoğurarak, kabartma tozunu ilave edip azar azar un ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edince hamurumuz hazır demektir. Hamurumuzdan cevizden biraz büyük parçacıklar alarak üzerine hafifçe bastırıp yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye biraz aralıklı dizelim ve 150 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakarak, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek ister çayımızın yanında ister meyve suları ile servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Zeytinyağı, 125 gr margarin ve toz şekeri bir kaba alarak şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Ardından yarım çay bardağı dövülmüş fındığı ekleyin, tekrar karıştırın ve yavaş yavaş unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurunuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziniz ve 170 derece sıcaklıkta fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Ayrı bir kap içerisine tarçın ve şekeri koyarak karıştırın ve fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken bu karışıma iyice bulayarak servis tabağına dizin. Kurabiyelerimiz servise hazır olmuştur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hoca Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hoca Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri