Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan birçok tatlının arasında ilk dikkatimi çeken tatlı bu oldu. Tatlıyı satan beyefendiye bu tatlının ne olduğunu sorduğumda adının "Padişah tatlısı" olduğunu ve Osmanlının en önemli tatlı çeşitlerinden biri olduğunu söyledi. Tatmak için bir tane aldım ve lezzeti karşısında hayran kaldım. Eve gittiğimde ilk işim patişah tatlısının yapılışını araştırmak oldu. Birçok sitede tarif gördüm ama hepsinde kıvamlar farklı yazıyordu. 3-4 defa deneme yaptıktan sonra en uygun tarifi buldum ve sizlerle bu makalede paylaşmak istedim. Şimdi aşağıya Padişah tatlısının tarifini yazıyorum. Umarım siz de beğenirsiniz.

Padişah Tatlısının Malzemeleri
  • 4 tane yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Dört çorba kaşığı su
  • Bir su bardağı un
  • 3 Çorba kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • Bir paket vanilya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Bir adet yumurta sarısı
Padişah Tatlısı Nasıl Yapılır?

Padişah tatlısı keki için dört adet yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın. Yumurta köpük kale gelip kar beyazı olduktan sonra diğer malzemeleri de ilave ederek tekrar çırpın. Karışımınız hazır hale geldikten sonra fırın tepsinizin içerisine yağlı kâğıt serdikten sonra karışımı tepsiye dökün. Fırının derecesini 170 dereceye ayarladıktan sonra ısınmasını bekleyin. Isı 170 derece olduktan sonra tepsiyi fırına verin. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bekleyin. Soğumadan kesmeye kalkarsanız dağılır. Bu nedenle bir miktar bekledikten sonra elinize bir su bardağı alın ve ıslattıktan sonra bardağı kekin üzerine getirerek yuvarlak parçacıklar kesin.

Padişah tatlısı için kremanın hazırlanmasına geçin ve krema için tarifte verdiğim tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Koyu krema kıvamı alana kadar pişirmeye devam edin ve kıvamını alınca ocaktan alın ve kestiğimiz keklerin yarısının üzerine bir tatlı kaşığı döküp diğer yarısıyla krema sürdüğümüz keklerin üzerini kapatın. Aynı hamburger şeklinde olacak. Ardından kenarlarına da krema sürüp, yanlarını Hindistan cevizine buladıktan sonra arzu ettiğiniz taktirde bitter çikolata eritip üzerine dökebilirsiniz.

Padişah Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İtalyan Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Top Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Top Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kupta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri