Hindistan cevizi, birçok tatlının vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Hem sütlü hem de hamurlu tatlılarda kullanılan Hindistan cevizi, tatlılara bambaşka bir lezzet katmaktadır. Hindistan cevizi ile hazırlanan tatlı tarifleri arıyorsanız, sizin için derlediğimiz tariflere göz atabilirsiniz. Birbirinden lezzetli ve basit tarifler, vazgeçemeyeceğiniz tatlar arasında yer alacak. Hindistan Cevizli Tatlı Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Hindistan Cevizli Tatlı Nasıl Yapılır? Çukur bir kabın içinde yumurta ve şeker, köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Karışıma sıvı yağ, Hindistan cevizi, un ve kabartma tozu eklenerek tel çırpıcı ile homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan hamur yuvarlak fırın tepsisine dökülerek 180 dereceye ısıtılmış fırına verilir. Yarım saat kadar pişirildikten sonra fırından alınarak soğumaya bırakılır. Şerbeti için toz şeker ve su uygun bir tencereye alınarak 10-12 dakika kaynatılır. Şerbet biraz ılıdıktan sonra soğuyan kekin üzerine eşit şekilde dökülür. Kek dilimlenerek üzerine Hindistan cevizi ile süslenip servis edilir. Afiyet olsun. Saray Lokumu Gerekli Malzemeler
Saray Lokumu Nasıl Yapılır? Margarin uygun bir tencereye alınarak eritilir. Eriyen yağın üzerine un eklenerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Kokusu çıkan unun üzerine vanilya, toz şeker ve 5 su bardağı süt eklenip sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebinin topaklanmaması gerekmektedir. Bunun için sürekli kısık ateşte karıştırılmalıdır. Muhallebi kaynayınca ocaktan alınır. Büyük bir borcam tepsinin tabanına bolca Hindistan cevizi serpilir. Hindistan cevizinin üzerine hazırlanan muhallebi dökülerek yayılması sağlanır. 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletildikten sonra buzdolabına alınarak iyice soğutulur. Soğuyan muhallebi buzdolabından alınarak üzerine tekrar Hindistan cevizi serpilir. Muhallebi ince şeritler şeklinde uzunlamasına kesilir. Şeritler rulo şeklinde sarılarak ceviz içine batırılır. Saray lokumu servis için hazır. Afiyet olsun. Hintpare Tatlısı Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Hintpare Tatlısı Nasıl Yapılır? Ufak bir tencereye toz şeker ve su ilave edilerek ilk olarak tatlının şerbeti kaynatılır. Şerbet 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve 10 dakika kadar daha kaynatılır. Kaynayan şerbet ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Hamuru için, çukur bir kabın içine oda sıcaklığında erimiş tereyağı, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, Hindistan cevizi ve karbonat eklenerek iyice karıştırılır. Karışan malzemelere yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirildikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Her bir parçaya avuç içinde oval şekil verilir. Fırın kabına yağlı kâğıt serilerek şekil verilen hamurlar sıralanır. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırın önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılarak fırın kabı ısınmış fırına verilir. Üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen hamurlar fırından alınır ve ilk sıcaklığını attıktan sonra soğuk şerbet kepçe yardımı ile dökülür. Tatlılar şerbetin içinde 45 dakika kadar bekletilir. Şerbetini iyice çeken tatlılar servis tabağına alınır ve üzerleri Hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun. |
Cem
12 Temmuz 2024 CumaHindistan cevizli tatlıları denedikten sonra şerbetin yeterince çekmediğini fark eden oldu mu? Benim şerbet tam anlamıyla emilmedi ve tatlı biraz kuru kaldı, neyi yanlış yapmış olabilirim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaCem, hindistan cevizli tatlıların şerbeti tam olarak emmemesi bazen şerbetin sıcaklığından veya tatlının yapısından kaynaklanabilir. Şerbeti tatlıya eklerken şerbetin ılık, tatlının ise sıcak olması genellikle daha iyi sonuç verir. Ayrıca tatlıyı dilimleyip şerbeti eklediğinizde şerbetin daha iyi emilmesini sağlayabilirsiniz. Bir dahaki sefere bu noktalara dikkat ederseniz, tatlınızın daha nemli ve lezzetli olacağını düşünüyorum.