İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı

İrmikli Yoğurt Tatlısı Hakkında

İrmikli yoğurt tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif tadıyla dikkat çeken, her zaman yapabileceğiniz ve severek tüketeceğiniz bir tatlı türüdür. Tarife ceviz içi ve limon kabuğu rendesi eklenmiştir, bu sayede daha lezzetli ve aromatik bir tat elde edersiniz. Eğer bu malzemeleri tercih etmiyorsanız, tariften çıkarabilirsiniz, ancak eklemenizi kesinlikle öneririz. Şimdi irmikli yoğurt tatlısını birlikte hazırlamaya başlayalım.

İrmikli Yoğurt Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 50 gram erimiş tereyağı ya da 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Antep fıstığı ezmesi, Hindistan cevizi (Süslemek için)

Şerbet Malzemeleri

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

İrmikli Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Uygun bir kabın içine toz şekeri ve yumurtaları koyun. Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu malzemeleri mikserle iyice çırpın. Aynı kek hamuru hazırlar gibi çırpmalısınız. Yoğun bir karışım oluşması gerekir. Daha sonra irmik, yoğurt, tereyağı ya da sıvı yağı, kabartma tozu ve unu ilave ederek tüm malzemeyi iyice karıştırın. En son olarak limon kabuğu rendesi ve ceviz içini ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın. Bu arada fırınınızı 175 dereceye ısıtın. Karışımı mümkünse kare şeklinde bir borcama dökün. Borcamın altını yağlamayı unutmayın. Bunu ısınmış fırına koyun. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarabilirsiniz.

Bu arada irmikli yoğurt tatlısının şerbetini hazırlayın. Şerbet malzemelerini tencerenin içine koyun ve orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, yaklaşık 20-25 dakika kadar koyulaşması için kaynatmaya devam edin. Tatlıyı fırından çıkarın ve ılındığında üzerine soğumuş şerbeti dökün. Tatlının şerbeti çekmesi için bekleyin. Daha sonra üzerine Antep fıstığı ve Hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.

Tatlıyı konuklarınıza ikram edebilirsiniz. İstediğiniz gibi dilimleyip, servis tabaklarına alın. İster verev şeklinde kesin, isterseniz kare dilimlere ayırın. Her türlü zevkle yenilecek ve göze hoş gelecek bir görünümü olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kongar

26 Temmuz 2024 Cuma

Bu tatlıyı yaparken şerbetin tam olarak koyulaşması için ne kadar süre beklemem gerekiyor? Ayrıca, ceviz içi kullanmak yerine farklı bir malzeme kullanabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kongar, şerbetin tam olarak koyulaşması için genellikle 20-25 dakika kadar kaynatman yeterli olur. Ancak, tam olarak koyulaşıp koyulaşmadığını anlamak için bir kaşığa bir miktar şerbet alıp soğumasını bekleyebilir ve yoğunluğunu kontrol edebilirsin. Ceviz içi yerine badem, fındık ya da antep fıstığı gibi farklı kuruyemişler kullanarak da tatlına farklı bir lezzet katabilirsin. Hangi malzemeyi kullanacağın tamamen senin damak tadına bağlı!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karınca Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karınca Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri