İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli yoğurt tatlısı, gerçekten şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif tadıyla, her zaman yapabileceğiniz ve tüketebileceğiniz bir tatlı türüdür. Tatlımızın tarifine ceviz içi ve limon kabuğu rendesi ilave ettik. Bu şekilde daha lezzetli ve aromatik olduğunu göreceksiniz. Eğer siz sevmezseniz bunları malzemelerin içinden çıkarabilirsiniz. Biz koymanızı tavsiye ederiz. Dilerseniz irmikli yoğurt tatlısını birlikte hazırlamaya başlayalım.

İrmikli yoğurt tatlısı için gerekli malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 50 gram erimiş tereyağı ya da 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Antep fıstığı ezmesi, Hindistan cevizi (Süslemek için)
Şerbet malzemeleri
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon
İrmikli yoğurt tatlısı nasıl yapılır?

Uygun bir kabın içine toz şekeri ve yumurtaları koyun. Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu malzemeleri mikserle birlikte iyice çırpın. Aynı kek hamuru hazırlar gibi çırpmalısınız. Yoğun bir karışım oluşması gerekir. Daha sonra irmik, yoğurt tereyağı ya da sıvı yağı, kabartma tozu ve unu ilave ederek tüm malzemeyi iyice karıştırın. En son olarak limon kabuğu rendesi ve ceviz içini koyarak tüm malzemeleri karıştırın. Bu arada fırınınızı aynı kek pişirirken açtığınız gibi 175 dereceye ısıtın. Karışımı mümkünse kare şeklinde bir borcama dökün. Borcamın altına yağlamayı unutmayın. Bunu ısınmış fırına koyun. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarabilirsiniz. Bu arada irmikli yoğurt tatlısının şerbetini hazırlamasınız. Malzemeleri tencerenin içine koyun. Bunu orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, yaklaşık 20-25 dakika kadar koyulaşması için kaynatmaya devam edin. Bu arada tatlıyı fırından çıkarın. Ilındığında üzerine soğumuş şerbeti dökebilirsiniz. Tatlının şerbeti çekmesine kadar bekleyin. Daha sonra üzerine Antep fıstığı ve Hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz. Artık tatlınızı konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Dilediğiniz gibi dilimleyip, servis tabaklarına alın. İster verev şeklinde kesin, isterseniz kare dilimlere ayırın. Her türlü zevkle yenilecek, göze hoş gelecek bir görünümü olacaktır.

Afiyet olsun.

İrmikli Yoğurt Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri