Tül Perde Tatlısı Tül perde tatlısı, baklava çeşitlerinden biri olup, hazırlanması oldukça kolay bir tatlıdır. Hazır baklavalık yufka kullanılarak yapılan bu tatlı, herkesin kolaylıkla yapabileceği bir lezzet sunar. Özellikle tatlıyı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı, yufkaların büzülme işlemidir. Yufkaları büzdüğünüzde cevizlerin görünmesine özen göstermek, tül perde tatlısının en önemli püf noktalarından biridir. Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Malzemeler
Şerbet İçin Malzemeler
Yapılış Aşamaları Şerbetin Hazırlanması Tül perde tatlısının yapımına şerbetle başlayalım. Orta büyüklükte bir tencere alıp ocağın üzerine yerleştirelim. Tencerenin içerisine 3 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şekeri ilave edip karışımı kaynamaya bırakalım. Şerbet birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp soğuması için bir kenara kaldıralım. Yufkaların Hazırlanması Baklavalık yufkalardan bir tanesini alalım ve her tarafına ceviz serpiştirelim. Fırın tepsisini yağlayalım ve cevizli yufkayı büzerek fırın tepsisine alalım. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak tüm yufkaları fırın tepsisine büzerek dizelim. Fırınlama İşlemi Yufkaların üzerine bir su bardağı sıvı yağı bir kaşık yardımıyla dökelim ve tepsiyi fırına gönderelim. 180 derece ısıtılmış fırında, yufkaların üzeri kızarana dek pişirelim. Fırında kızaran tatlıyı çıkaralım ve sos malzemesini hazırlamaya geçelim. Sosun Hazırlanması ve Uygulanması Çukur bir karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurta, toz şeker, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştıralım. Hazırladığımız sosu yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Tatlıyı tekrar fırına gönderelim ve üzeri kızarana dek pişirelim. Fırından çıkardığımız tatlıyı keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyelim. Şerbetin Eklenmesi ve Sunum Dilimlediğimiz tatlıların üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim. Tül perde tatlısı şerbetini çektiğinde, servis tabaklarına alıp sunum yapalım. Afiyet olsun. |