Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tül perde tatlısı, baklava çeşitlerinden biri olan tül perde tatlısı, hazırlanması oldukça kolay bir tatlı çeşididir. Tül perde tatlısını yaparken hazır baklavalık yufka kullanacağımız için herkes bu tatlıyı kolaylıkla yapabilecektir. Özellikle tatlıyı hazırlarken dikkat edeceğiniz en önemli ayrıntı yufkaların büzülme işlemidir. Yufkaları büzerken cevizlerin görünmesine dikkat edin. Bu tül perde tatlısının en önemli bir püf noktasıdır.

Tül Perde Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 20 tane baklavalık yufka
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
Tül Perde Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tül perde tatlısının yapımına şerbetle başlayalım ve bunun için orta büyüklükte bir tencere alıp ocağın üzerine yerleştirelim. Tencerenin içerisine 3 su bardağı su ile 3 su bardağı toz şekeri ilave edip pişmeye bırakalım. Şerbet birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edip 2 dakika kadar kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbeti ocağın üzerinden alalım ve soğuması için bir kenara kaldıralım. Baklavalık yufkalardan bir tanesini alalım ve her tarafına ceviz serpiştirelim. Fırın tepsisini yağlayalım ve cevizli yufkayı büzerek fırın tepsisine alalım.

Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayalım ve fırın tepsisine bütün yufkaları büzerek dizelim. Yufkaların üzerine bir su bardağı sıvı yağı bir kaşık yardımıyla dökelim ve tepsiyi fırına gönderelim. Her tarafları kızarana dek tatlıyı 180 derecelik fırında pişirelim. Fırında kızaran tatlıyı çıkartalım ve sos malzemesini hazırlamaya geçelim. Bunun için çukur bir karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurta, toz şeker, süt, sıvı yağ ve kabartma tozunu ilave edip sosu karıştıralım ve yufkaların üzerine bir kaşıkla gezdirelim. Tatlıyı tekrar fırına gönderelim ve kırmızılaşana dek tatlıyı fırında pişirelim. Kızarttığımız tatlıyı fırından alalım ve keskin bir bıçak vasıtasıyla dilimleyelim.

Dilimlediğimiz tatlının üzerine soğuk olan şerbeti dökelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim. Tül perde tatlısı şerbetini çekince servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Tül Perde Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Höşmerim Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Höşmerim Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri