Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tül Perde Tatlısı

Tül perde tatlısı, baklava çeşitlerinden biri olup, hazırlanması oldukça kolay bir tatlıdır. Hazır baklavalık yufka kullanılarak yapılan bu tatlı, herkesin kolaylıkla yapabileceği bir lezzet sunar. Özellikle tatlıyı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı, yufkaların büzülme işlemidir. Yufkaları büzdüğünüzde cevizlerin görünmesine özen göstermek, tül perde tatlısının en önemli püf noktalarından biridir.

Gerekli Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Üzeri İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Şerbet İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Yapılış Aşamaları

Şerbetin Hazırlanması

Tül perde tatlısının yapımına şerbetle başlayalım. Orta büyüklükte bir tencere alıp ocağın üzerine yerleştirelim. Tencerenin içerisine 3 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şekeri ilave edip karışımı kaynamaya bırakalım. Şerbet birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp soğuması için bir kenara kaldıralım.

Yufkaların Hazırlanması

Baklavalık yufkalardan bir tanesini alalım ve her tarafına ceviz serpiştirelim. Fırın tepsisini yağlayalım ve cevizli yufkayı büzerek fırın tepsisine alalım. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak tüm yufkaları fırın tepsisine büzerek dizelim.

Fırınlama İşlemi

Yufkaların üzerine bir su bardağı sıvı yağı bir kaşık yardımıyla dökelim ve tepsiyi fırına gönderelim. 180 derece ısıtılmış fırında, yufkaların üzeri kızarana dek pişirelim. Fırında kızaran tatlıyı çıkaralım ve sos malzemesini hazırlamaya geçelim.

Sosun Hazırlanması ve Uygulanması

Çukur bir karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurta, toz şeker, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştıralım. Hazırladığımız sosu yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Tatlıyı tekrar fırına gönderelim ve üzeri kızarana dek pişirelim. Fırından çıkardığımız tatlıyı keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyelim.

Şerbetin Eklenmesi ve Sunum

Dilimlediğimiz tatlıların üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim. Tül perde tatlısı şerbetini çektiğinde, servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Gevreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Gevreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri