Kek Tatlısı Kek tatlısı, kısa zamanda ve oldukça kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu pratik ve lezzetli tatlıyı, kısa sürede muhteşem bir tatlı yapmak isteyen herkese tavsiye ederiz. Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Malzemeler
Üzeri İçin
Kek Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak tatlının şerbetini hazırlamalıyız. Orta büyüklükte bir tencereye su ve şekeri koyarak, orta ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın. Şerbeti ocaktan indirmeden yaklaşık beş dakika önce birkaç damla limon suyu ekleyin. Bu, şerbetin kıvamını ve tadını iyileştirecektir. Kek karışımını hazırlamak için bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve şeker ile mikserin hızlı ayarında kar haline gelinceye kadar, yaklaşık 5 dakika çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip bir süre daha karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu ilave ederek akışkan kıvamda bir kek hamuru elde edin. Kek hamurunu, dibini margarin ile yağladığınız kek tepsisine dökün. Hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını sağlamak için tepsiyi sağa sola sert hareketlerle sallayın. Kek hamurunun üzerinde delik delik hava kabarcıkları oluşacaktır. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, soğumasını bekleyin ve parmağınızı yakmayacak sıcaklıktaki şerbeti kekin üzerine dökün. Tepsinin üzerine daha geniş bir tepsi kapatarak şerbetin daha iyi çekmesini sağlayın. Birkaç saat içinde şerbetini çeken tatlıyı üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek kare şeklinde dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |