Kekli Muhallebili Tatlılar Kekli muhallebili tatlılar, kek ve muhallebinin bir araya gelerek oluşturduğu, hem lezzetli hem de görsel olarak etkileyici tatlılardır. Kek, un, yumurta ve şeker gibi temel malzemelerle hazırlanır ve fırında pişirilir. Çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilir; çikolata, krema, kuru meyve ve fındık gibi eklemelerle farklı tatlar elde edilebilir. Özel günlerde ve davetlerde sıkça tercih edilen bu tatlılar, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olmuştur. Hafif ve lezzetli olmaları nedeniyle herkesin beğenisini kazanır. Kakao Kekli Muhallebi Tatlısı Gerekli Malzemeleri
Muhallebi İçin
Kakao Kekli Muhallebi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta ile şeker iyice çırpılır. Elenmiş un, kakao, vanilin, kabartma tozu, sıvı yağ ve süt eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış dikdörtgen şeklindeki borcama dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kek ılıdıktan sonra 1 su bardağı süt gezdirilir. Muhallebi için şeker, un ve süt bir tencereye konulur. Karıştırarak muhallebi kıvamı elde edilir. Krema da eklenir, karıştırılır ve ocaktan alınır. Ilıyan muhallebi kekin üzerine dökülür ve buzdolabında dinlendirilir. Servis edilecekken yeşil fıstık ile süslenir ve servis edilir. Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi Malzemeleri
Muhallebi İçin
Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Kek için yumurta, sıvı yağ, şeker ve kakao bir kapta çırpılır. Daha sonra un, vanilin ve kabartma tozu eklenerek kakaolu kek hamuru elde edilir. Yağlanmış tepsiye dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Soğuduktan sonra çevrilir. Kekin düz kısmından kapak kesilir ve kekin içi oyulur. Muhallebi için un, nişasta, şeker ve süt bir tencereye koyulur ve kıvam elde edilene kadar pişirilir. Piştikten sonra vanilin eklenir ve karıştırılır. Ilıyan muhallebi kekin oyulmuş kısmına dökülür ve kapak kapatılır. Hazırlanan muhallebi dolgulu kek dinlendikten sonra servis edilir. Muhallebili Zebra Kek Tarifi Malzemeleri
Kakaolu Kek İçin
Muhallebi İçin
Muhallebili Zebra Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır. Daha sonra sıvı yağ, süt ve vanilin eklenir ve karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenir. Hazırlanmış olan kekin yarısı farklı bir kaba alınır ve içerisine kakao eklenip karıştırılır. Borcamın tam ortasına ilk 2 yemek kaşığı normal karışımdan, üzerine 2 yemek kaşığı kakaolu karışımdan eklenir ve bu şekilde devam eder. Son olarak kürdanla şekil verilir ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. Ilıdıktan sonra yarım su bardağı süt gezdirilir. Muhallebi için un, nişasta, süt ve şeker karıştırılır. Kıvam elde edilince tereyağı eklenir. Karışım hafif soğutulur ve kekin üzerine dökülür. Dolapta dinlendirilen kek, süslenerek servis edilir. |