Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı, adını yapılışı itibariyle hamurun kızdırılmış yağda döndürülerek şekillendirilmesinden almıştır. Osmanlı mutfağından günümüze uyarlanmış bu nefis şerbetli tatlının yapılışı da oldukça basittir. Aniden gelen misafirlerinize hoş bir sürpriz yapmak isteyen herkesin kolayca hazırlayabileceği bu lezzetli tarifin detaylarını sizden bu tarifi isteyenlerle paylaşmak da size keyif verecektir. Müptelası olacağınız bu hafif ve lezzetli tatlının detaylarından bahsedelim.

Çatal Tatlısı Malzemeleri (10-12 Kişilik)
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Alabildiği kadar un
Şerbeti için
  • 5,5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Limon suyu
Çatal Tatlısı Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede toz şeker ve suyu kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamasına 15 dakika kala limon suyunu ekleyelim ve şerbeti soğumaya bırakalım. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu elekten elenerek ekleyelim. Unun ortasını havuz şeklinde açalım ve yumurtaları kıralım. Hamuru yoğurmaya başlamadan önce tuzu da ekleyerek kulak memesinden biraz sert olacak şekilde bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edelim. Yoğurduğumuz hamurun üzerini bir bez ile örterek 15 dakika kadar dinlenmeye alalım.

Dinlendirilen hamuru merdane yardımıyla erişte hamuru inceliğinde açalım. 1'er parmak genişliğinde şeritler halinde hamurumuzdan keselim. Derin bir tencerede 2 su bardağı sıvı yağı ısıtalım. Kızan yağa kesilen şeritlerin ucuna çatalı batıralım. Batırılmış şekilde hamuru yağın içine alalım ve döndürerek oval bir şekil verelim. Hamurun ön ve arka kısmı renk değiştirdiğinde kızaran hamurlarımızı soğumuş şerbetin içine atalım. Diğer tüm şeritler de aynı şekilde çatal yardımıyla Osmanlı Macunu sarar gibi döndürülerek kızartılıp şerbetin içine atılır. Şerbeti çeken hamurların üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiştirerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Çatal Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Höşmerim Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Höşmerim Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri