Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor tatlısı, Ayvalık bölgesinde sık yapılan bu tatlı tam anlamıyla bir kalsiyum deposudur. Hazırlanışı profiterol tatlısına benzemektedir. Lor tatlısının içerisinde yer alan lor peynirinin tatlı olması gerekiyor. Aksi halde tatlınız tuzlu bir hal alabilir.

Lor Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 250 gr tatlı lor
  • 3 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 6 yemek kaşığı dolusu irmik
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbet İçin Malzemeleri
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lor tatlısını hazırlamak için dibi tutmayan bir tencere alalım ve içerisine tereyağı ile sütü ilave edip pişirelim. Süt kaynamaya başladığında tencerenin içerisine irmiği ve unu ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kaynamaya başlayana kadar karıştırma işlemini sürdürelim ve karışım kaynadığında ocağın altını kısalım: Kısık ateşin üzerinde karışımı hızlı, hızlı karıştıralım. Hamurun bu aşama da güzel bir şekilde karıştırılması gerekiyor.

Tencereyi ocağın üzerinden indirelim ve soğuması için bir müddet bekletelim. Hamuru soğuturken ara ara karıştırmak da fayda olacaktır. Özellikle üst kısmının kurumaması için karıştırma işlemini sık yapmak gerekir. Soğutulmuş olan hamurun üzerine yumurtaları, teker teker kıralım ve kaşıkla karıştıralım. Bütün yumurtaları kırıp karıştırdıktan sonra vanilya, lor peyniri ve kabartma tozunu ilave edelim ve hamuru mikser ile güzel bir şekilde karıştıralım. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek mikserle karıştırma işlemine devam edelim.

Hamur istenilen kıvama geldiğinde bir sıkma torbasının içerisine alalım. Sıkma torbasında bulunan hamuru yağlanmış fırın tepsisinin içerisine ceviz büyüklüğünde sıkıp şekil verelim. Bütün hamuru bu şekilde değerlendirdikten sonra tepsiyi fırına gönderelim ve önceden ısıtılmış fırında tatlıyı kızarana dek pişirelim.

Üst kısımları nar gibi olan lor tatlısını fırından alalım ve ılıması için bir kenara kaldırıp bekletelim. Şerbet ve tatlının hamurunun ılık olması gerekiyor. Hamur ılıdıktan sonra ılık olan şerbeti tepsideki tatlıların üzerine dökelim ve tatlının şerbetini çekmesini bekleyelim. Bu aşama da birkaç saat beklemek gerekebilir. Şerbetini çekip soğuyan lor tatlısını servis tabaklarının içerisine alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Lor Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çerkez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri