Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı

Lor tatlısı, Ayvalık bölgesinde sıkça yapılan ve tam anlamıyla bir kalsiyum deposu olan bir tatlıdır. Hazırlanışı profiterol tatlısına benzese de, lor tatlısının içerisinde kullanılan lor peynirinin tatlı olması gerekmektedir. Aksi halde tatlınız tuzlu bir hal alabilir.

Lor Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
  • 250 gr tatlı lor
  • 3 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 6 yemek kaşığı dolusu irmik
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet İçin Gerekli Malzemeler
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lor tatlısını hazırlamak için dibi tutmayan bir tencere alalım ve içerisine tereyağı ile sütü ilave edip pişirelim. Süt kaynamaya başladığında tencerenin içerisine irmiği ve unu ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kaynamaya başlayana kadar karıştırma işlemini sürdürelim ve karışım kaynadığında ocağın altını kısalım. Kısık ateşte karışımı hızlı bir şekilde karıştıralım. Hamurun bu aşamada güzel bir şekilde karıştırılması gerekmektedir.

Tencereyi ocağın üzerinden indirelim ve soğuması için biraz bekletelim. Hamuru soğuturken ara ara karıştırmak faydalı olacaktır. Özellikle üst kısmının kurumaması için karıştırma işlemini sık yapmak gerekmektedir. Soğutulmuş olan hamurun üzerine yumurtaları teker teker kırıp kaşıkla karıştıralım. Bütün yumurtaları ekleyip karıştırdıktan sonra vanilya, lor peyniri ve kabartma tozunu ilave edelim ve hamuru mikser ile güzel bir şekilde karıştıralım. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek mikserle karıştırma işlemine devam edelim.

Hamur istenilen kıvama geldiğinde bir sıkma torbasının içerisine alalım. Sıkma torbasındaki hamuru yağlanmış fırın tepsisinin içerisine ceviz büyüklüğünde sıkarak şekil verelim. Bütün hamuru bu şekilde değerlendirdikten sonra tepsiyi fırına gönderelim ve önceden ısıtılmış fırında tatlıyı kızarana dek pişirelim.

Üst kısımları nar gibi kızarmış olan lor tatlısını fırından alalım ve ılıması için bir kenara kaldıralım. Şerbet ve tatlının hamurunun ılık olması gerekmektedir. Hamur ılıdıktan sonra ılık olan şerbeti tepsideki tatlıların üzerine dökelim ve tatlının şerbetini çekmesini bekleyelim. Bu aşamada birkaç saat beklemek gerekebilir. Şerbetini çekip soğuyan lor tatlısını servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncir Uyutması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Uyutması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri