Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hayrabolu tatlısı, daha çok kemalpaşa tatlısına benzerlik gösterir. Bu nedenle tarifleri birbirine çok benzer. Bu tatlının hazırlanmasında kullanılan peynirin taze ve tuzsuz olması gerekir. Genellikle Hayrabolu yöresinde bu tatlı tüketilirken üzerine tahin dökülmektedir. Dilerseniz sizde bu şekilde tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca dondurma, kaymak, pekmez, Hindistan cevizi, ceviz, fıstık, fındık gibi malzemelerde kullanılabilir. Bu arada hamuru lezzetlendirsin diye limon kabuğu ve vanilya gibi malzemeler kullanırsanız, tatlının kendisine has lezzetini bozarsınız. Bir de hamuru hazırlarken toz şeker özellikle kullanmıyoruz. Tatlı lezzetini şerbetten alıyor. Fakat şerbeti tatlının üzerine dökerek değil, içinde kaynatarak çektireceğiz. Aksi halde tatlının içi kuru kalıyor. Fakat şerbeti koyulaştırmadan tatlıları içine atarak kaynatmanız gerekir. Bunların dışında tatlıyı hazırlarken, sizlere bir püf noktası daha verelim. Hamurun sert olmamasına dikkat etmelisiniz. Mümkün olduğu kadar yumuşak olsun ki, şerbeti içine tam olarak çeksin. Şimdi Hayrabolu tatlısını birlikte hazırlamaya başlayalım.

Hayrabolu tatlısı için gerekli malzemeler
  • 400 gram tuzsuz taze inek peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbet malzemeleri
  • 3 su bardağı
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Hayrabolu tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle taze inek peynirini rendeleyerek, uygun bir kabın içine koyun. Bunun içine tuzu, irmiği ve yumurtaları karıştırın. En son olarak kabartma tozunu ve unu ilave ederek, dediğimiz gibi yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bunlara elinizle yuvarlak şekil verin. Hazırladıklarınızı fırın tepsisine dizerken, bir taraftan fırını 200 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. Hamurun tamamını şekillendirdikten sonra, tepsiyi sıcak fırına atın. Üzerleri kızarıncaya kadar tatlıların pişmesi gerekir. Bir taraftan sizde şerbeti hazırlamaya başlayın. Malzemeleri tencereye alın ve ocağa yerleştirin. Tatlıları fırından alıp soğumasını bekleyin. Şerbet kaynadıktan sonra, soğumuş tatlıları içine atın. Arada karıştırarak, bunları yüksek ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra kevgirle aldığınız tatlıları uygun bir kabın içine alın. Soğuduktan sonra üzerine tahin, ceviz gibi süslemeler yaparak, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hayrabolu Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hoca Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hoca Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kardan Adam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kardan Adam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan Cevizli Tatlılar

Karakuş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karakuş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6