Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü irmik tatlısı, ana malzemesi irmik olan geleneksel bir tatlıdır. İrmik, hem besleyici hem de doyurucu özellikleriyle bilinen bir yiyecektir. Özellikle bebekler için farklı kombinasyonlarla hazırlanarak zenginleştirilebilir ve onların gelişimini destekleyici bir besin kaynağı olarak kullanılabilir. İrmik, çorbalarda kıvam arttırıcı olarak da kullanılabilir ve durum buğdayından elde edilir. Oldukça ince öğütülmüş buğday olarak da tanımlanabilir. Sütlü irmik tatlısı, şerbetli bir tatlı olmadığı için hafiftir ve insanı rahatsız etmez. Aynı zamanda irmikle yapıldığı için doyurucu bir özelliğe sahiptir.

Sütlü irmik tatlısı, kolayca yapılabilen, pratik ve besleyici bir tatlıdır. Şerbetli olmadığı için bebeklerinize güvenle yedirebileceğiniz bu tatlı, diyet yapan kişiler için de uygundur. İrmik tatlısı, çeşitli tatlar eklenerek renklendirilebilir ve zenginleştirilebilir. İşte sütlü irmik tatlısının yapımı için gereken malzemeler ve adımlar:

Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İrmik Muhallebisinin Yapımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 çorba kaşığı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • İsteğe bağlı olarak damla sakızı, muzlu puding veya kakao

İrmik Muhallebisinin Yapılışı

Bütün malzemeler bir tencereye konarak, kısık ateşte sürekli karıştırılarak katı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Topaklanmayı önlemek için karışımın sürekli telle çırpılması tavsiye edilir. İrmik muhallebisi yapılırken içine damla sakızı, muzlu puding veya kakao eklemek, muhallebinin kokusunu ve tadını daha güzel hale getirecektir.

Havuçlu Muhallebinin Yapımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 6-7 adet havuç
  • 1 paket vanilya

Havuçlu Muhallebinin Yapılışı

6-7 tane rendelenmiş havuç, 1 su bardağı suyla pişirilir. Piştikten sonra sıcak su bir kaseye alınarak içine 1 kaşık nişasta ve 1 çay bardağı şeker eklenir ve karıştırılır. Bu karışım havucun üzerine dökülerek kavrulur. Ardından karışım blender ile püre haline getirilir. Hazırlanan havuçlu muhallebi, hafif ıslatılmış bir borcamın alt kısmına yayılır. Üzerine sütlü irmik muhallebisi eklenerek düzgün bir şekilde havuçlu muhallebinin üzerini örtmesi sağlanır. Tercihe göre sütlü irmik muhallebisi alta, havuçlu muhallebi üst kısma da yayılabilir. Üzeri muz, ceviz, fındık, tarçın gibi malzemelerle süslenebilir.

Borcamın üzerine streç film çekilerek buzdolabında muhafaza edilmeli ve soğuk olarak servis edilmelidir. Sütlü irmik tatlısı tarifi, yaklaşık 8-10 kişilik porsiyonlar sunar.

Ekstra Bilgiler

Sütlü irmik tatlısının daha lezzetli ve sağlıklı olması için doğal süt kullanılması önerilir. Ayrıca, tatlının üzerine hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya bal ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri