Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum tatlısı, davet sofraları için hazırlanabilecek en güzel tatlı çeşitlerinden biridir. Özellikle sütlü bir tatlı olduğu için oldukça hafif ve sağlıklıdır. Aynı zamanda beş çaylarınızın yanına güzel bir tatlı hazırlamak istediğinizde de beklentilerinizi karşılayacak niteliktedir.

Lokum Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Ara İçin
  • 1 paket vanilyalı krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz içi
Lokum Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lokum tatlısını hazırlamak için orta büyüklükte bir pişirme tenceresi alın ve içerisine margarini ilave edip eritin. Margarin eriyince üzerine unu boşaltın ve hafifçe kavurun. Unun renginin helva gibi çok fazla kızarmaması gerekiyor. Kavrulmuş olan unun üzerine bir litre sütü ekleyin ve çırpıcıyla karıştırın. Unla sütü güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra harcın içerisine nişastayı, vanilyayı ve toz şekeri ilave edip tel çırpıcıyla karıştırın.

Bütün malzemeleri tencereye aldıktan sonra karışımı kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bu aşamada muhallebinin sürekli karıştırılması önemlidir, yoksa pütürlü olabilir. Pişmiş olan tatlınızı tezgâhın üzerine alın ve mikserle bir dakika boyunca çırpın.

Akabinde fırın tepsinizin üzerine bir yağlı kâğıt serin ve kâğıdın üzerine bir su bardağı Hindistan cevizi yayın. Kâğıdın her tarafını Hindistan cevizi ile buladıktan sonra hazırladığınız muhallebiyi kepçe yardımıyla Hindistan cevizinin üzerine dökün. Muhallebiyi dökerken kepçe kullanarak Hindistan cevizini dağıtmamaya özen gösterin.

Tatlıyı tepsiye döktükten sonra serin bir ortama kaldırın ve soğumasını bekleyin. Bu aşamada tatlının krem şantisini hazırlayabilirsiniz. Krem şanti için bir su bardağı sütü bir çırpma kabının içerisine boşaltın ve üzerine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın. Çırptığınız krem şantiyi buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bekletin. Sürenin ardından krem şantiyi soğumuş olan muhallebinin üzerine döküp spatula ile yayın. Krem şantinin üzerine de bir su bardağı dövülmüş cevizi serpiştirin ve tatlıyı katlama aşamasına geçin.

Tatlıyı katlarken yağlı kâğıdın geniş olan yerinden tutup tatlıyı rulo olacak şekilde sarın. Bu işlemi iki kere uyguladıktan sonra tatlıyı rulo şeklinde kesin ve servis tabaklarına ekleyip sunum yapın. Diğer kalan muhallebiyi de aynı şekilde iki kere sararak rulo yapın ve işlem bittikten sonra Hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Dip Not

Eğer evinizde yağlı kâğıt yoksa, lokumu Hindistan cevizi serpiştirip fırın tepsisinin üzerine dökebilir ve güzelce soğuduktan sonra sarabilirsiniz. Yağlı kâğıdın buradaki görevi tatlının dağılmadan iyi bir şekilde sarılmasına yardımcı olmaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Laz Böreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri