Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Etimek Tatlısı, mayhoş ve hafif tatlı sevenler için etkileyici nitelikte olan muhallebili bir tatlı çeşididir. Süt, un, nişasta gibi birçok yararlı ürünle hazırlanan tatlının bir gece önceden dinlendirerek servis etmeniz lezzeti açısından daha etkin olacaktır. İlk sıcaklığı çıkarak üzerini streçle kapatıp kendi soğukluğuyla buzdolabına kaldırmanız tavsiye edilir. Vişne kompostosu eklenerek hazırlanan bu tatlı kalori bakımından da yüksek sayılmaktadır. Yöresi tam olarak nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hanımlar tarafından en çok tercih edilen pratik tatlı çeşitlerinden sayılmaktadır.

Vişne çıktığı dönemde taze olarak yapabileceğiniz Vişneli Etimek Tatlısı'nın detaylarından bahsedecek olursak;

Vişneli Etimek Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı vişne kompostosu
Vişne Kompostosu Hazırlamak için
  • 7-8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre su
  • Yarım kg. Çekirdeksiz vişne
Muhallebisi için
  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için
  • 6-7 adet kakaolu bisküvi
  • Fındık veya fıstık (isteğe bağlı)
Vişneli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Soğumaya bırakarak önceden hazırlamamız gereken komposto için bir tencerede toz şeker, su ve vişneyi ekleyerek 5-6 dakika kaynatılır ve ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Marketlerden kolayca temin edebileceğiniz etimekler paketten çıkarılır ve 50 cm kalınlığında dikdörtgen bir borcamın alt zeminine dizilir. Önceden hazırlanan vişne kompostosuyla etimekler ıslatılır.

Çekirdekleri çıkarılmış olan vişneler de blenderden geçirilerek ıslanan etimeklerin üzerine yayılır. Sıra geldi muhallebiyi hazırlamaya. Muhallebi için; tencereye margarin eklemeden süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilya eklenir çırpı yardımıyla topaklanmaması için yavaşça karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Kıvamı koyulaşan muhallebiye margarin ekleyerek bir müddet daha karıştıralım ve ocağı kapatalım.

Pişen muhallebinin iyice ince bir krema kıvamında olması için karıştırıcı yardımıyla çırpılır ve borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine düzgünce dökülür. Tercihe bağlı olarak kullanacağınız kakaolu bisküviler de elimizde ufalanarak muhallebinin üzerine serpiştirilir.

Son olarak bir müddet kendi sıcaklığının geçmesi için bekletilen Vişneli etimek tatlısı dinlendirilmek üzere buzdolabına konulur ve üzeri fıstık ile süslenerek ikram edilir. Dilerseniz yanına dondurma da ekleyerek serin bir tatlı olarak yenmesi sağlanır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hafif Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri