Çikolatalı İrmik Tatlısı Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmik kullanılarak hazırlanan lezzetli ve düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Hangi yöreye ait olduğu tam olarak bilinmemekle birlikte, hafifliği ve pratikliği sayesinde sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Çikolatalı olarak hazırladığınız irmiği silikon bir kaba dökerek şekil verip servis edebilirsiniz. Böylece hem görsel hem de lezzet açısından yüksek puan alabilecek bir tatlı yapmış olursunuz. Çikolatalı İrmik Tatlısı Malzemeleri (8 Kişilik)
Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Sütle hazırlanan tatlımız için öncelikle sütü kaynatmak üzere tencereye koyalım. İrmik ve toz şeker ekleyerek karışım kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Eğer kullanacağımız süt pastörize değilse, kaymak tutmaması açısından 1 yemek kaşığı su ekleyelim. Hazırladığımız muhallebiyi ikiye bölelim. Ayrılan muhallebilerden birine çikolata ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Dibinin tutmaması için özen gösterdiğimiz karıştırma işlemini bitirdikten sonra ocağı kapatalım. Sunum ve Servis Önerileri Dekoratif bir sunum yapmak isterseniz, marketlerde satılan şekilli silikon kaplara hazırladığınız irmik tatlısını dökebilirsiniz. Öncelikle silikon kaba çikolatalı irmiği dökelim. Ardından üzerine sade muhallebiyi döküp 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlendikten sonra kalıbı ters çevirerek servis tabağına alalım. Yanına dondurma ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |