Bisküvili Sütlü Tatlılar Bisküvili sütlü tatlılar, yapımı oldukça pratik olan ve özellikle çat kapı gelen misafirler için hızlıca hazırlanabilen tatlı türlerindendir. Büyük küçük herkesin severek tükettiği bu tatlılar, diyet yapanlar için de ara öğün olarak değerlendirilebilir. Özellikle çocuklar için harika bir atıştırmalık olan bisküvili sütlü tatlılar, lezzetli ve besleyici olmaları nedeniyle tercih edilmektedir. Peki, bu tatlılar nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Hazırlama aşamaları nelerdir? Hep birlikte göz atalım. Kedidili Ekler Gerekli Malzemeler Kedidili Ekler İçin:
Kreması İçin:
Üzeri İçin:
Kedidili Ekler Nasıl Yapılır? Kedidili ekler yapımına ilk olarak kremayı hazırlayarak başlayın. Uygun bir tencereye süt, un ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Karışım homojen hale geldikten sonra tencereyi orta ateşte pişirin. Krema göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin ve mikser yardımıyla 3 dakika kadar karıştırın. Bisküvileri ıslatmak için 1 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı toz şekeri çukur bir kapta karıştırın. Bisküvilerin alt kısmını sütlü karışıma batırarak ıslatın. Bu işlemi yaparken bisküvilerin kırılmamasına dikkat edin. Süte batırdığınız bisküvileri düz bir servis tabağına dizin. Bisküvilerin yarısına muhallebi dökün, diğer yarısını muhallebinin üzerine kapatın. Çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Çikolata sosunu muhallebinin üzerine kapattığınız bisküvilerin üzerine gezdirin. Son olarak üzerlerini Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile süsleyin. Kedidili ekler pastayı buzdolabına alarak 2 saat kadar bekletin. 2 saat sonra kedidili ekler pasta servis için hazır. Afiyet olsun. Burçak Bisküvili Pasta Gerekli Malzemeler Pastanın Tabanı İçin:
Pastanın Üzeri İçin:
Muhallebisi İçin:
Burçak Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır? Bisküviler, ceviz ve fındık mutfak robotuna alınarak un haline gelene kadar ezilir. 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyerek karıştırın. Margarini eritip un haline gelen malzemelerin üzerine dökün. 1 su bardağı süt ekleyip homojen bir şekilde karıştırın. Son olarak tarçını ilave edin. Elde edilen karışımı dikdörtgen bir borcam tepsiye dökerek bir kaşık yardımıyla yayın. Muhallebisi için, süt, pirinç unu, nişasta, yumurta sarısı, margarin ve toz şekeri uygun bir tencereye alarak sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi göz göz olduktan sonra ocaktan alın. Muhallebiyi sıcakken bisküvili harcın üzerine dökün. Pastanın üzerini kakao ile süsleyin. Hazır hale gelen pastayı buzdolabında en az 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun. Bisküvili Hızlı Pasta Gerekli Malzemeler
Bisküvili Hızlı Pasta Nasıl Yapılır? Bisküvileri bir poşete alarak merdane ile iyice ezin. Krem şantiyi süt ile çırptıktan sonra 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Ezdiğiniz bisküvileri çukur bir kaba alın. Üzerine ceviz, kuru üzüm, süt, kakao, pudra şekeri ve krem şantiyi ilave ederek tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Uygun bir tepsiye folyo kaplayıp elde ettiğiniz karışımı folyoya dökün ve üzerine bastırın. Pastayı 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Bisküvili hızlı pasta servis için hazır. Afiyet olsun. |