İrmikli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

İrmikli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Gül Tatlısı

İrmikli Gül Tatlısı, şık görüntüsü ve inanılmaz lezzeti ile birçok kişinin beğenisini kazanan bir tatlı tarifidir. Özellikle iki renkli yapıldığında görsel açıdan daha çekici olan bu tatlıyı, dilerseniz tek renk olarak da hazırlayabilirsiniz. Şerbetli bir tatlı olması nedeniyle kalorisi yüksek olabilir, ancak özel davetler ve misafir sofraları için mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. İrmikli gül tatlısı nasıl yapılır? Hazırlanışı nasıldır? Gelin hep birlikte göz atalım.

İrmikli Gül Tatlısı Malzemeleri

Hamuru İçin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 4 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 125 gram margarin veya tereyağı

Şerbeti İçin
  • Yarım limon suyu
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

İrmikli Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlı hazırlığına şerbet ile başlayalım. Küçük bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyip ocağın üzerine koyun. Şerbet kısık ateşte kaynarken, hamuru hazırlamaya geçelim. Derin olmayan bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki margarini ekleyin. Margarinin ne sert ne de eritilmiş olmaması, oda sıcaklığında yumuşamış olması önemlidir.

Margarinin üzerine yoğurt, vanilya, irmik, kabartma tozu, un ve ayçiçek yağını ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde bir dakika daha yoğurun ve yoğurma işlemini bırakın. Hamurun yarısından biraz daha azını ayırıp içine az miktarda kırmızı gıda boyası ekleyerek yoğurun. Kırmızı renkli hamuru tezgahın üzerine alın ve merdane ile dikkatlice açın. Hamurun kalınlığı yaklaşık 1 cm olmalıdır. Hamurun üzerine geniş ağızlı bir çay bardağı ile bastırarak yuvarlak şekiller çıkarın.

Kalan beyaz hamuru iki eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi merdane ile açın. Beyaz hamurları da çay bardağı ile yuvarlak şekiller haline getirin. Beyaz hamurun kenarına kırmızı hamuru, kırmızı hamurun kenarına tekrar beyaz hamuru yerleştirip rulo şeklinde sarın. Ruloları ortadan ikiye kesin ve kestiğiniz kısımlar altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Kaynamakta olan şerbetin içine limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kapatarak şerbeti soğumaya bırakın.

Fırın tepsisine dizdiğiniz tatlıları, 170 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Kızaran tatlıları fırından çıkarıp 15 dakika kadar ılımaya bırakın. Tatlılar ılıdıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün ve tatlıların üzerine bir tepsi kapatarak şerbetini çekmesini bekleyin. Şerbetini çekmiş olan irmikli gül tatlısını servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri