Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili tatlılar, kalorisi düşük olmasına rağmen lezzet açısından son derece tatmin edici tatlı çeşitleridir. Günün her saatinde rahatlıkla tüketilebilir ve kişilere herhangi bir ağırlık hissi vermez. Ayrıca, içerdiği yüksek miktarda süt nedeniyle çocuklara da gönül rahatlığıyla yedirilebilir.

Bisküvili Tavuk Göğsü Malzemeleri

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi

Bisküvili Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

İlk olarak teflon bir tencereyi ocağın üzerine alalım. Bir kaşık margarini eritip sütümüzün tamamını tencereye boşaltalım. Daha sonra un ve vanilya ekleyerek çırpma teliyle hızlı bir şekilde kaynayıncaya kadar karıştıralım. Tavuk göğsümüz kaynadıktan sonra altını kısarak 5 dakika daha bu şekilde çırparak topaklanmasını önleyelim. Ocaktan aldıktan sonra eğer topaklanmış ise karıştırıcıdan geçirelim. Tavuk göğsümüzü hazırlayacağımız kare şeklindeki tepsiye tavuk göğsünden bir kısmını dökelim, tabanına eşit olarak serdikten sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizelim. Bisküvilerin üzerine tekrardan tavuk göğsünden boşaltalım. Bu şekilde malzememiz bitinceye kadar üstünde tavuk göğsü kalmak şartıyla devam edelim. Soğuduktan sonra kare dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Bisküvili Kolay Pasta Malzemeleri

  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 1.5 litre süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • Bisküvileri ıslatmak için 1 bardak süt

Süslemek için

  • Hindistan cevizi veya Antep fıstığı

Bisküvili Kolay Pasta Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte bir tencerenin içinde 1.5 litre süt, kakao, un ve nişastayı karıştırma teli ile çırpalım. Ocağın üstüne alarak çırpmaya devam edelim. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyerek 5 dakika daha bu şekilde pişirelim. Ocağın altını kapatarak pastamızı yapacağımız cam tepsinin tabanını ıslatalım. Bisküvileri süt ile ıslatarak tek kat döşeyelim ve daha sonra hazırladığımız muhallebiyi ince bir tabaka halinde bisküvilerin üzerine yayalım. En üst katta muhallebi olması kaydıyla malzememiz bitinceye kadar bu işleme devam edelim. Soğuduktan sonra Hindistan cevizi ile süslediğimiz pastamızı bisküvilerin hizasından dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan Cevizli Tatlılar

Güncel

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Makara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Makara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri