Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar, kalorisi az ama lezzet bakımından bir o kadar enfes olan tatlı çeşitleridir. Günün her saati rahatlıkla tüketilebilir ve kişilere hiçbir ağırlık hissi vermez. Aynı zamanda da içerisinde çok miktarda süt bulunduğu için çocuklara da yedirmekte fayda vardır.

Bisküvili Tavuk Göğsü Malzemeleri
  • 5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
Bisküvili Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

İlk olarak teflon bir tencereyi ocağın üzerine alalım. Bir kaşık margarini eritip sütümüzün tamamını tencereye boşaltalım. Daha sonra un ve vanilya ekleyerek çırpma teliyle hızlı bir şekilde kaynayıncaya kadar karıştıralım. Tavuk göğsümüz kaynadıktan sonra altını kısarak 5 dakika daha bu şekilde çırparak topaklanmasını önleyelim. Ocaktan aldıktan sonra eğer topaklanmış ise karıştırıcıdan geçirelim. Tavuk göğsümüzü hazırlayacağımız kare şeklindeki tepsiye tavuk göğsünden bir kısmını dökelim tabanına eşit olarak serdikten sonra, üzerine kakaolu bisküvileri dizelim. Bisküvilerin üzerine tekrardan tavuk göğsünden boşaltalım. Bu şekilde malzememiz bitinceye kadar üstünde tavuk göğsü kalmak şartıyla devam edelim. Soğuduktan sonra kare dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Bisküvili Kolay Pasta Malzemeleri
  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 1.5 litre süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • Bisküvileri ıslatmak için 1 bardak süt
Süslemek için
  • Hindistan cevizi veya Antep fıstığı
Bisküvili kolay pasta nasıl yapılır?

Orta büyüklükte bir tencerenin içinde 2 litre süt, kakao, un ve nişastayı karıştırma teli ile çırpalım. Ocağın üstüne alarak çırpmaya devam edelim. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyerek 5 dakika daha bu şekilde pişirelim. Ocağın altını kapatarak pastamızı yapacağımız cam tepsinin tabanını ıslatalım. Bisküvileri süt ile ıslatarak tek kat döşeyelim ve daha sonra hazırladığımız muhallebiyi ince bir tabaka halinde bisküvilerin üzerine yayalım. En üst katta muhallebi olması kaydıyla malzememiz bitinceye kadar bu işleme devam edelim. Soğuduktan sonra Hindistan cevizi ile süslediğimiz pastamızı bisküvilerin hizasından dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Bisküvili Tatlılar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri