Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı

Yufka tatlısı, Türk mutfağının zengin ve çeşitli tatlılarından biridir. Yemeğe oldukça düşkün bir toplum olduğumuz için mutfaklarımızda birbirinden güzel tatlı ve yemekler hazırlanmaktadır. Türk mutfağı dünya genelinde de oldukça meşhur bir yere sahiptir. Tatlı ya da yemeklerde yaratılan çeşitlilik sayesinde ortaya birbirinden güzel lezzetler çıkarılabilmektedir. Bölge bölge yemek ve tatlılarımızda farklılıklar yaşansa da her bölgenin tatlı ve yemeği kendine hastır. Yufka tatlısı, daha çok Ege Bölgesi'nde, özellikle İzmir iline has bir tatlı türüdür. Yufka tatlısı, lezzeti ve görsel şöleni ile yiyen herkesi kendine hayran bırakacak özelliktedir. Siz de bu pratik ve lezzetli tatlıyı evinizde kolaylıkla hazırlayarak misafirlerinize, eşinize ve dostlarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz. Şimdi hep birlikte 8 kişilik yufka tatlısı nasıl yapılır? Tarifini inceleyelim.

Yufka Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 15 adet köy yufkası (Normal yufka da kullanılabilir)
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Şurubu İçin

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yufka tatlısı yapımına, yufkaları fırın tepsisine dizerek başlayın. Yufkalar teker teker fırın tepsisine dizilir. Her bir yufkanın arasına sıvı yağ sürülür. Her iki yufkanın arasına dövülmüş ceviz içi serpiştirilir. Yufkalar bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Fırın önceden 180 derece ısıtılır ve fırın tepsisi sıcak fırına sürülür. Yufkaların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Yufka tatlısının şerbeti için, 2,5 su bardağı su ve toz şeker ufak bir tencereye alınır. Orta hararetli ocakta, şeker eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra şerbet kıvam alana kadar kaynatılır. Şerbet ocaktan alınmadan 5 dakika önce limon suyu eklenip 5 dakika kadar daha kaynatılır. Yufkalar fırından çıkınca, ilk sıcaklığını atana kadar beklenir. Aynı şekilde şerbetin de ilk sıcaklığını atması beklenir. Daha sonra bir kepçe yardımı ile şerbet yufkaların üzerine eşit şekilde dökülür. Bir süre tatlının şerbetini çekmesi beklenir. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yufka tatlısının lezzetini artırmak için üzerine dövülmüş Antep fıstığı veya hindistancevizi serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlıyı dondurma veya kaymak ile servis ederek daha da lezzetli bir sunum yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri