Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafir ağırlayacağınız zamanlarda sevdiklerinizi bu tatlı ile mutlu edeceksiniz. Bu tatlının yapımı kek yapımı kadar kolay ve zahmetsizdir. Şimdi gökkuşağı tatlısının tarifine geçelim.

Gökkuşağı Tatlısının Malzemeleri
  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 3 çorba kaşığı oda sıcaklığında yoğurt
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki paket kabartma tozu
  • Üç çay bardağı irmik
  • Üç çay bardağı un
  • Büyük boy yuvarlak cam tepsi
  • Yağlı kâğıt
  • Şerbet için 3.5 su bardağı su, bir dilim limon ve 3.5 su bardağı toz şeker
  • Üzeri için 2 yemek kaşığı kakao ve iki yemek kaşığı Hindistan cevizi.
Gökkuşağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Gökkuşağı tatlısı için ilk olarak şerbetimizi hazırlayacağız. 3.5 bardak su ve 3.5 bardak toz şekeri iyice kaynattıktan sonra limon dilimini içerisine atıp soğuması için beklemeye alın.

3 yumurtayı ve bir çay bardağı toz şekeri bir kap içerisinde mikserle en az üç dakika çırpın ve ardından diğer malzemelerin hepsini ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın. Dikkat etmeniz gereken şey unun karışıma eklenmesi aşamasıdır. Unu bir elinizle yavaş yavaş eklerken diğer elinizle karıştırmaya devam edin.

Fırının altını açın ve dereceyi 200'e ayarlayın. Tepsiye yağlı kâğıdı serin ve kek hamurunu bu kâğıda döküp yayın. Fırının derecesi 200 dereceye ulaştığında keki fırına verin ve 20 dakika pişirin. Bu esnada kesinlikle fırının kapağını açmayın. Çünkü kekin pişmesinden önce kapağı açtığınız taktirde kekiniz sönecektir. Kekin üzeri kızarınca fırından çıkarın ve daha büyük bir tepsiye ters çevirerek çıkarın. Bu esnada soğuttuğunuz şerbeti kekin üzerine dökün. Kek hamurunuz şerbeti emdikçe kabaracaktır.

Gökkuşağı tatlınız bir süre şerbeti emmesini bekledikten sonra bir bardak yardımıyla yan yana daireler şeklinde çıkarın ve çıkardığınız daire şeklindeki kekleri ters çevirerek servis yapacağınız tepsiye aralıklarla sıralayın. Daireleri ayırdıktan sonra arada kalan kekleri iki çorba kaşığı Hindistan cevizi ve kakao ile iyice yoğurun ve çok küçük köfte şeklinde yuvarlak yoğurarak yuvarlak hamurların üzerine birer tane yerleştirin.

Üzerini krem şanti, kaymak, fıstık veya dilediğiniz başka bir şeyle süsleyebilirsiniz. Gökkuşağı tatlınız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Gökkuşağı Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıkzade Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çerkez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kraliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kraliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Köstebek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri