Mısır Unu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Mısır Unu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır unu tatlısı, Karadeniz yöresinde en çok tercih edilen tatlı çeşitlerinden biridir. Özellikle Karadeniz insanının sağlıklı olmasında, yaptıkları her çeşit yemekte mısır ununu kullanmalarının etkisi büyüktür. Birçok derde deva olan mısır ununun faydaları saymakla bitmez. Mısır taneleri, doymamış yağ asitleri, A vitamini ve nişasta içermektedir. A vitamininin gözler, dişler, böbrekler ve kemiklere iyi geldiği bilinmektedir. Bununla birlikte, doymamış yağlar, kalp ve damar hastalıklarının giderilmesinde kandaki kolesterol oranını dengelemesi açısından etken rol oynamaktadır. Ayrıca, idrar söktürücü, zayıflamayı kolaylaştırıcı özelliklerinin yanı sıra cildi güzelleştiren ve sıkılaştıran özellikleri mısır nişastasını cazip kılmaktadır.

Bu kadar faydası bulunan mısır ununun tatlısını denemek isteyenler için eşsiz bir tarifi sizler için sunuyoruz.

Mısır Unu Tatlısının Malzemeleri (8 Kişilik)
  • 1 adet yumurta
  • 250 gr. mısır unu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı karbonat

Şerbeti İçin
  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin
  • Bütün ceviz içi

Mısır Unu Tatlısı Nasıl Yapılır?

Mısır unu tatlısı, diğer şerbetli tatlı çeşitleri gibi şerbeti hazırlanarak pişirilen bir tatlıdır. Bu sebeple tatlının yapımına ilk olarak şerbeti kaynatarak başlanır. Tencereye su ve şeker ilave edilerek kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Derin bir yoğurma kasesine yoğurt ve karbonat eklenip karıştırılır. Ardından diğer malzemelerden sıvı yağ, mısır unu ve yumurta da eklenerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur.

Bir müddet dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde yuvarlanır ve önceden yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine ceviz yerleştirilir ve ısıtılmış fırında 180 derecelik fırında pişirilir.

Üzerleri kızarıp yumuşak sayılabilecek kıvamda pişen hamurların ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuk şerbet eklenir ve tekrar fırına verilerek yaklaşık 10 dakika kadar daha fırında tutularak şerbetin emmesi sağlanır. Soğuyan ve şerbeti iyice çeken tatlı, tabağın kenarına çikolata sosu dökülerek hoş görüntülü olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kolay Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Höşmerim Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Höşmerim Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri