Mısır Unu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mısır Unu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır unu tatlısı, Karadeniz yöresince en çok tercih edilen tatlı çeşitlerindendir. Özellikle Karadeniz insanının bu kadar sağlıklı olmasının yanında yaptıkları her çeşitte mısır ununu kullanmaları söylenmektedir. Birçok derde deva olan mısır ununun faydaları saymakla bitmez. Mısır taneleri doymamış yağ asitleri, A vitamini ve nişasta içermektedir. A vitamininin gözler, diş ve böbrekler ile kemiklere iyi geldiği bilinmekte. Bununla birlikte doymamış yağ, kalp ve damar hastalıklarının giderilmesinde kandaki kolesterol oranını dengelemesi açısından etken rol oynamaktadır. İdrar söktürücü, zayıflamayı kolaylaştırıcı özelliklerinin olması yanı sıra cildi güzelleştiren ve sıkılaştıran özelliği Mısır Nişastasını cazip kılmaktadır.

Bu kadar faydası bulunan Mısır nişastasının tatlısını denemek isteyenler içinde eşsiz bir tarifi sizler için sunuyoruz.

Mısır Unu Tatlısının Malzemeleri 8 Kişilik
  • 1 adet yumurta
  • 250 gr. Mısır unu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı karbonat
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için
  • Bütün ceviz içi
Mısır Unu Nasıl Yapılır?

Mısır unu tatlısı diğer şerbetli tatlı çeşitleri gibi şerbeti hazırlanılarak pişirilen bir tatlı çeşididir. Bu sebeple tatlının yapımına ilk şerbeti kaynatarak başlanır. Tencereye su ve şeker ilave edilerek kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Derin bir yoğurma kasesine yoğurt, karbonat eklenip karıştırılır ardından diğer malzemelerden sıvıyağ, mısır unu ve yumurta da eklenerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur.

Bir müddet dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde yuvarlanır ve önceden yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine ceviz yerleştirilir ve ısıtılmış fırında 180 derecelik fırında pişirilir.

Üzerleri kızarıp yumuşak sayılabilecek kıvamda pişen hamurların ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuk şerbet eklenir ve tekrar fırına verilerek yaklaşık 10 dakika kadar daha fırında tutularak şerbetin emmesi sağlanır. Soğuyan ve şerbeti iyice çeken tatlı tabağın kenarına çikolata sosu dökülerek hoş görüntülü olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.

Mısır Unu Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Top Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Top Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Fasulye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri