Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Tatlılar

Çikolatalı tatlılar, çikolata severler için vazgeçilmez tatlar arasındadır. Toplum olarak tatlıya ve özellikle çikolataya olan düşkünlüğümüz oldukça yüksektir. Çikolatalı tatlılar hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından büyük bir sevgiyle tüketilmektedir. Eğer siz de damak zevkinize uygun çikolatalı tatlı arıyorsanız, yazımızın devamında çeşitli tariflere ulaşabilirsiniz.

Çikolatalı Mus Kup Tarifi Malzemeleri
  • 2 adet yumurta
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram çikolatalı krem
  • 2 fincan nişasta
  • 10 adet kedi dili bisküvi
  • Yarım paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
Çikolatalı Mus Kup Nasıl Yapılır?

Çikolatalı mus kup tatlısı için derin bir tencere alın ve içine yumurtaları ilave edip çırpın. Yumurtaların üzerine toz şeker ve nişastayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ardından sütü ekleyip karışımın kıvamını açın ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Kısık ateşte tatlıyı sürekli karıştırarak pişirin ve piştikten sonra içine 200 gram çikolatalı krem ilave edin ve mikser ile karıştırmaya devam edin.

Karışımı kuplara ilave edin ve ayrı bir karıştırma kabı alıp içine krem şanti ile sütü ekleyip çırpın. Çırptığınız krem şantiyi mus kuplarının üzerine sıkın ve buzdolabına kaldırıp bir saat kadar bekletin. Dinlendirdikten sonra sunum yapın.

Afiyet olsun.

Çilek ve Çikolatalı Muhallebi Malzemeleri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 su bardağı dolusu süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kakao
Çilek ve Çikolatalı Muhallebi Üzeri İçin
  • 250 gram çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı ılık su
Çilek ve Çikolatalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Tatlımızın hazırlanışına yumurta sarısını bir kâsenin içerisinde çırparak başlayın. Yumurta sarısı köpük kıvamına geldiğinde derin ve dibi tutmayan bir tencereye alın. Üzerine süt, nişasta ve unu ilave edip karıştırın. Ardından kakaoyu da ilave edip ocağın altını kısık ateşte açın. Hazırladığınız malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız kakaolu muhallebiyi küçük kaselere veya kuplara boşaltın.

Muhallebinin üzerine ilave etmek için jöleyi hazırlamaya geçin. Bunun için çilekleri temizledikten sonra bir robotun içerisine alın ve püre kıvamına gelene dek çekin. Çilekleri bir pişirme kabına alın ve üzerine ılık su, nişasta ve toz şeker ilavesi yapıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz harcı biraz soğutun ve kuplarda bulunan çikolatalı muhallebilerin üzerine birer kaşık boca edip soğumaya bırakın. Tatlımız soğuduktan sonra sunum yapın.

Afiyet olsun.

Çikolatalı İrmik Tatlısı Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlıyı hazırlamak için sütü tencerenin içerisine boşaltın ve üzerine kakao ile irmiği ilave edin. Tencereyi ocağa koyarak, içine vanilya ile tereyağını koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Tatlıyı pişirirken tel çırpıcıyla sürekli karıştırmaya özen gösterin. Aksi halde pütür pütür olabilir. Piştikten sonra bir dikdörtgen borcamın üzerine boca edin. Arzu ederseniz tatlıyı kabın içerisine boşaltmadan önce kabın her tarafını ıslatabilirsiniz. Tatlıyı kabın üzerine böyle dökerseniz, kestikten sonra servis yapmanız daha kolay olacaktır. Tatlımızı servis kabına ilave ettikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın ve sonra dilimleyip sunum yapın.

Çikolatalı Eti Puf Tatlısı Malzemeleri

Muhallebisi İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
Çikolatalı Eti Puf Tatlısı Üzeri İçin
  • 24 adet eti puf
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı süt
Çikolatalı Eti Puf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Çikolatalı eti puf tatlısı için ilk önce kremayı hazırlayın. Bunun için krema malzemelerini yağ hariç bir tencerenin içerisine alıp karıştırın. Sürekli karıştırarak kremayı kısık ateşte pişirin. Krema göz göz kıvama gelince ocağın altını kapatın ve tencerenin içerisine yağı ilave edip karıştırın. Akabinde yağ eridikten sonra kremayı her tarafı ıslatılmış olan dikdörtgen bir borcamın içerisine koyun ve üst kısmını soğuyup kabuk tutana dek serin bir ortamda bekletin. Krema soğuduktan sonra eti pufları kremanın üzerine tek sıra halinde dizin ve çikolatasını hazırlamaya geçin. Çikolata sosu için bir paket toz çikolatayı ufak bir tencerenin içerisine alın ve üzerine sütü ilave edip karıştırın. Sürekli karıştırarak pişirin ve soğuması için bekletin. Sonra çikolata sosunu eti pufların üzerine dökün ve tatlıyı buzdolabına kaldırıp bir saat kadar bekletin. Eti pufları dağıtmadan dilimleyin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bengisoy

12 Temmuz 2024 Cuma

Çikolatalı mus kup tarifini denedim ama krem şantiyi sıkarken pütürlü oldu, nerede yanlış yapmış olabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Bengisoy,

Krem şantinin pütürlü olmasının birkaç sebebi olabilir. Öncelikle, krem şantiyi çok fazla çırpıyor olabilirsiniz. Fazla çırpıldığında krem şanti pütürlü ve ayrışmış bir yapıya sahip olabilir. Ayrıca, kullandığınız sütün soğuk olması önemlidir; oda sıcaklığındaki veya sıcak süt krem şantiyi pütürlü hale getirebilir. Bir diğer ihtimal de krem şanti karışımının yeterince homojen olmaması olabilir. Krem şantiyi çırparken homojen bir karışım elde ettiğinizden emin olun. Umarım bu bilgiler yardımcı olur.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bayram Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Bayram Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri