Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı tatlılar, çikolata severler için vazgeçilmezler arasındadır. Toplum olarak tatlıya ve çikolataya oldukça düşkünüzdür. Çikolatalı tatlılar da hem çocuklar tarafından hem de yetişkinler tarafından oldukça sevilir. Eğer sizde damak zevkinize uygun çikolatalı tatlı arıyor iseniz yazımızın devamını okuyabilir ve istediğiniz tarife ulaşabilirsiniz.

Çikolatalı Tatlılar

Çikolatalı Mus Kup Tarifi malzemeleri
  • 2 tane yumurta
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gr çikolatalı krem
  • 2 fincan nişasta
  • 10 tane kedi dili bisküvi
  • Yarım paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
Çikolatalı Mus Kup Nasıl Yapılır?

Çikolatalı mus kup tatlısı için derin bir tencere alalım ve içerisine yumurtaları ilave edip çırpalım. Yumurtaların üzerine de toz şeker ile nişastayı ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Ardından sütü boca edip karışımın kıvamını açalım ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Kısık ateşte tatlıyı sürekli karıştırarak pişirelim ve piştikten sonra içerisine 200 gr çikolatalı krem ilave edelim ve karıştırma işlemine mikser ile devam edelim.

Karıştırdığımız karışımı kuplara ilave edelim ve ayrı bir karıştırma kabı alıp içerisine krem şanti ile sütü boca edip çırpalım. Çırptığımız krem şantiyi mus kupların üzerine sıkalım ve buzdolabına kaldırıp bir saat kadar bekletelim. Dinlendirdikten sonra sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Çilek ve Çikolatalı Muhallebi malzemeleri
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 su bardağı dolusu süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kakao
Çilek ve Çikolatalı Muhallebi Üzeri için
  • 250 gr çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı ılık su
Çilek ve Çikolatalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Tatlımızın hazırlanışına yumurta sarısını bir kâsenin içerisinde çırparak başlayalım. Yumurta sarısı köpük kıvamına geldiğinde derin ve dibi tutmayan bir tencerenin içerisine alalım. Üzerine de sütü, nişastayı ve unu ilave edip karıştıralım. Ardından kakaoyu da ilave edip ocağın altını kısık ateşte açalım. Hazırladığımız malzemeleri sürekli karıştırarak pişirelim. Hazırladığımız kakaolu muhallebiyi küçük kaselere veya kuplara boşaltalım.

Muhallebinin üzerine ilave etmek için jöleyi hazırlamaya geçelim. Bunun için çilekleri temizledikten sonra bir robotun içerisine alalım ve püre kıvamına gelene dek çekelim. Çilekleri bir pişirme kabına alalım ve üzerine ılık su, nişasta ve toz şeker ilavesi yapıp kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Pişirdiğimiz harcı biraz soğutalım ve kuplarda bulunan çikolatalı muhallebilerin üzerine birer kaşık boca edip soğumaya bırakalım. Tatlımız soğuduktan sonra sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Çikolatalı İrmik Tatlısı malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Tatlılar Nasıl Yapılır?

Tatlıyı hazırlamak için sütü tencerenin içerisine boşaltalım ve üzerine kakao ile irmiği ilave edelim. Tencereyi ocağa koyarak, içerisine vanilya ile tereyağını koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirdiğimiz. Tatlıyı pişirirken tel çırpıcıyla sürekli karıştırmaya özen gösterin. Aksi halde pütür pütür olabilir. Piştikten sonra bir dikdörtgen borcamın üzerine boca edelim. Arzu ederseniz tatlıyı kabın içerisine boşaltmadan önce kabın her tarafını ıslatabilirsiniz. Tatlıyı kabın üzerine böyle dökerseniz, kestikten sonra servis yapmanız daha kolay olacaktır. Tatlımızı servis kabına ilave ettikten sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım ve sonra dilimleyip sunum yapalım.

Çikolatalı Eti Puf Tatlısı malzemeleri

Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
Çikolatalı Eti Puf Tatlısı Üzeri için
  • 24 tane eti puf
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı süt
Çikolatalı Eti Puf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Çikolatalı eti puf tatlısı için ilk önce kremayı hazırlayalım. Bunun için krema malzemelerini yağ hariç bir tencerenin içerisine alıp karıştıralım. Sürekli karıştırarak kremayı kısık ateşte pişirelim. Krema göz, göz kıvama gelince ocağın altını kapatalım ve tencerenin içerisine yağı ilave edip karıştıralım. Akabinde yağ eridikten sonra kremayı her tarafı ıslatılmış olan dikdörtgen bir borcamın içerisine koyalım ve üst kısmını soğuyup kabuk tutana dek serin bir ortamda bekletelim. Krema soğuduktan sonra eti pufları kremanın üzerine tek sıra halinde dizelim ve çikolatasını hazırlamaya geçelim. Çikolata sosu için bir poşet toz çikolatayı ufak bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine sütü ilave edip karıştıralım. Sürekli karıştırarak pişirelim ve soğuması için bekletelim. Sonra çikolata sosunu eti pufların üzerine dökelim ve tatlımızı buzdolabına kaldırıp bir saat kadar bekletelim. Eti pufları dağıtmadan dilimleyelim ve sunum yapalım.

Çikolatalı Tatlılar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kardan Adam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kardan Adam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saç Arası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri