Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kestanesi Tatlısı

Deniz Kestanesi Tatlısı, mavi ışıltılar ile parlayan esrarengiz görünümüyle sofralarınıza şıklık katacak nitelikte bir tatlı çeşididir. Özellikle ev hanımlarının günlerinde misafirlerini hafif ve şık bir tatlı ile büyüleme fikrine fark yaratacak olan Deniz Kestanesi Tatlısı, gerekli malzemeleri temin etmek de oldukça kolaydır. Hazırlandıktan sonra 2-3 saat dinlendirerek servis edebileceğiniz bu tatlıyı, bir gece önceden şerbetini iyice çekerek bekletmeniz, lezzetinin artması açısından daha etkili olacaktır.

Deniz Kestanesi Tatlısı Malzemeleri (8-10 Kişilik)

  • 250 gr. margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı kırık ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Mavi haşhaş

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Deniz Kestanesi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetli tatlılarda mutlaka şerbeti önceden hazırlayarak soğumaya bırakmalısınız. Bunun için su ve şekeri derin bir tencereye alarak kaynatalım. Kaynamasına yakın birkaç damla limon suyu ekleyerek bir müddet daha kaynatalım ve soğuması için ocağı kapatarak bir kenara alalım.

Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta ve margarini bir karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla yoğun bir krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Bu karışıma kakao, un, irmik, vanilya, kırık cevizleri ve en son kabartma tozunu ekleyerek karışım tamamen harmanlanana kadar karıştırmaya devam edelim. Ardından kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek için usulünce yoğuralım. Elde edilen hamurdan küçük toplar halinde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım ve üzerlerini bastıralım. Bir tabağa aldığımız mavi haşhaşa hamur toplarını bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz ya da her yerini yağladığımız fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirelim. Tamamen pişen hamurlarımızı fırından çıkararak önceden hazırladığımız şerbeti üzerlerine dökelim ve her yerini alt üst ederek tatlının şerbeti iyice çekmesini sağlayalım.

Yaklaşık 2-3 saat kadar tatlımızı dinlendirerek servis etmeniz, şerbetin iyice emilmesini sağlayacaktır. Kolayca hazırlanan bu tatlıyı mutlaka siz de denemelisiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Farklı Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Farklı Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri