Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kestanesi Tatlısı, mavi ışıltılar ile parlayan esrarengiz görünümüyle sofralarınıza şıklık katacak nitelikte bir tatlı çeşididir. Özellikle ev hanımlarının günlerinde misafirlerini hafif ve şık bir tatlı ile büyüleme fikrine fark yaratacak nitelikte olan Deniz Kestanesi Tatlısı için gerekli malzemeleri temin etmek de oldukça kolaydır. Hazırlandıktan sonra 2-3 saat dinlendirerek servis edebileceğiniz Deniz Kestanesi Tatlısı'nı bir gece önceden şerbetini iyice çekerek bekletmeniz lezzetinin artması açısından daha etkili olacaktır.

Oldukça kolay olan Deniz Kestanesi Tatlısı yapılış aşamalarından bahsedecek olursak;

Deniz Kestanesi Tatlısı Malzemeleri (8-10 Kişilik)
  • 250 gr. Margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı kırık ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • Mavi haşhaş
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Deniz Kestanesi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetli tatlılarda mutlaka şerbeti önceden hazırlayarak soğumaya bırakmalısınız. Bunun içinde su ve şekeri derin bir tencereye alarak kaynatalım. Kaynamasına yakın birkaç damla limon suyu dökerek bir müddet daha kaynatalım ve soğuması için ocağı kapatarak bir kenara alalım.

Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta ve margarini bir karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla yoğun bir krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Bu karışıma kakao, un, irmik, vanilya, kırık cevizleri ve en son kabartma tozunu ekleyerek karışım tamamen harmanlanana kadar karıştırma devam edelim. Ardından kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek için usulünce yoğuralım. Elde edilen hamurdan küçük toplar halinde parçalar kopararak elimizde yuvarlayarak üzerlerini bastıralım. Bir tabağa aldığımız mavi haşhaşa hamur toplarını bulayarak yağlı kâğıt serdiğimiz ya da her yerini yağladığımız fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirelim. Tamamen pişen hamurlarımızı fırından çıkararak önceden hazırladığımız şerbeti üzerlerine dökelim ve her yerini alt üst ederek tatlının şerbeti iyice çekmesini sağlayalım.

Yaklaşık 2-3 saat kadar tatlımızı dinlendirerek servis etmeniz, şerbetin iyice emilmesini sağlayacaktır. Kolayca hazırlanan bu tatlıyı mutlaka siz de denemelisiniz.

Afiyet Olsun.

Deniz Kestanesi Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arnavut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Basit Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

İrmikli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Makara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Makara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri