Eti Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Eti Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Tatlısı, genellikle herkesin severek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya kattığı göz alıcı görselliğin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel lezzeti ile beğenilerinizi kazanacak bir tatlıdır. Ayrıca hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilmesi sayesinde konuklarınıza ve sevdiklerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Çocukların da büyük bir zevkle tükettiği bu tatlı, evde kolayca yapabileceğiniz leziz tatlılar arasında yer alır.

Eti Puf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket şekerli vanilin
Üzeri İçin
  • 20-25 adet Hindistan cevizli eti puf
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi tozu
Eti Puf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muhallebinin Hazırlanışı

İlk olarak muhallebimizi hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 125 gr tereyağı veya margarin ekleyip ocağa koyarak yağın erimesini sağlayalım. Yağ tamamen eridikten sonra üzerine 1 su bardağı elenmiş un ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak unun çiğ kokusu çıkıp hafifçe sararıncaya kadar kavuralım. Daha sonra tencereyi ocaktan alarak unun ılımasını bekleyelim.

Daha sonra ılıyan unun üzerine azar azar 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin ve 2 çorba kaşığı nişasta ekleyip tencereyi tekrar ocağa koyup sürekli karıştırarak muhallebi göz göz olup koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ardından muhallebiyi cam dikdörtgen bir tepsiye dökerek yayalım ve soğumasını bekleyelim. Muhallebi soğuduktan sonra 20-25 adet eti pufu muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde sıra sıra yerleştirelim.

Çikolata Sosunun Hazırlanışı

Tatlımızın çikolata sosu için bir tencereye hazır çikolata sosunu boşaltalım. Üzerine 2 su bardağı soğuk süt ilave ederek, muhallebide olduğu gibi sürekli karıştırarak sos koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Çikolata sosunu soğuması için beklemeye bırakalım. Çikolata sosumuz soğurken, üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırmayı ihmal etmeyelim. Sos iyice soğuduktan sonra bir çorba kepçesi yardımıyla sostan alarak tepsiye yerleştirilmiş eti pufların üzerine düzgün bir şekilde dökelim. Tatlımızı buzdolabına alarak en az 2-3 saat bekletelim.

Servis ve Süsleme

Verilen sürenin sonunda tatlımızı eti pufları dağıtmayacak şekilde dilimleyip tatlı tabaklarına alalım. Üzerini Hindistan cevizi ile süsledikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Buyrukalp

12 Temmuz 2024 Cuma

Eti Puf Tatlısı yaparken muhallebinin kıvamının nasıl olması gerektiğini tam olarak anlamadım. Muhallebi göz göz olup koyulaşınca ocağı kapatmam mı gerekiyor yoksa biraz daha pişirmeli miyim? Ayrıca çikolata sosu hazırlarken soğuması için bekletirken kaymak tutmaması için ne sıklıkta karıştırmam gerekli?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Buyrukalp, Eti Puf Tatlısı yaparken muhallebinin kıvamı, göz göz olup koyulaşmaya başladığında genellikle yeterli olur. Bu noktada ocağı kapatabilirsin. Muhallebinin fazla pişirilmesi, kıvamını ağırlaştırabilir ve istenmeyen bir dokuya sebep olabilir.

Çikolata sosunun soğumasını beklerken kaymak tutmaması için aralıkla karıştırman önemli. Genellikle her 5-10 dakikada bir karıştırmak, sosun üzerinde kaymak oluşumunu engeller ve homojen bir kıvam sağlar. Bu şekilde tatlının üzerine döktüğünde daha pürüzsüz bir görünüm elde edersin. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri