Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Severek hazırlayıp, gönül rahatlığıyla ikram edeceğiniz Yunan tatlısını birlikte hazırlayabiliriz.

Yunan tatlısı için gerekli malzemeler
  • 5 adet yumurta (Yumurtalarınız iriyse 4 tane kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ ya da 1 su bardağından 2 parmak eksik ölçü kullanabilirsiniz
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbet malzemeleri
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
Muhallebi malzemeleri
  • 4 su bardağı süt
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • Süslemek için Hindistan cevizi, iç ceviz ya da toz Antep fıstığı vs.
Yunan tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle 1 su bardağı soğuk sütle toz krem şantiyi mikserle çırparak, hazırladığınız krem şantiyi buzdolabına kaldırın. Şimdi tatlımızın şerbetini hazırlamaya başlayalım. Çünkü tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökeceğiz. Şerbet malzemelerini tencerenin içine koyarak, ocağın üzerine alıyoruz. Burada orta ateşte kıvamını buluncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra uygun bir yere alarak, soğuması için bırakıyoruz.

Uygun bir kâsenin içinde toz şeker ve yumurtaları yine mikserle beyaz bir köpük haline gelinceye kadar çırpın. Bunun içine galeta unu, kabartma tozu, sıvı yağ ve Hindistan cevizini ilave edin. Bunların hepsini iyice karıştırın. Büyük boy dikdörtgen bir borcamın içini yağlayın. Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın. Kek malzemesini yağladığınız borcamın içine dökün. Kıvamı yoğun olduğundan, hamurun üzerini bir kaşıkla düzeltin. Borcamı kızmış olan fırına koyun. Yaklaşık olarak üzeri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Kekin fırından alınır alınmaz şerbetle buluşması gerekiyor. Bu nedenle kekiniz sıcak, şerbetiniz soğuk olmalıdır. Malzemeleri bu düzene göre pişirin. Şerbeti keke döktüğünüz zaman cızırtı sesi duymalısınız.

Bu arada muhallebiyi hazırlayabiliriz. Daha önceden hazırladığımız krem şantiyi fırından alıyoruz. Diğer muhallebi malzemelerini tencerenin içine koyarak, ateşin üzerinde muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Bu biraz ılındıktan sonra, içine krem şantiyi koyarak karıştırıyoruz. Muhallebi karışımını tatlınızın üzerine döşeyebilirsiniz. Tatlının üzerine arzunuza göre Hindistan cevizi, iç ceviz, toz Antep fıstığı gibi malzemelerle süsleyin. Yunan tatlısını bir gece kadar buzdolabında dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Daha sonra sevdikleriniz için dilimleyerek servis tabaklarınıza alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yunan Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bayram Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Bayram Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Gevreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Gevreği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaçina Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Torpil Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Torpil Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6