Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği, şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle, yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda portakal kabuğu bulundurmanızı tavsiye ederiz. Severek hazırlayıp, gönül rahatlığıyla ikram edeceğiniz Yunan tatlısını birlikte hazırlayabiliriz.

Yunan Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet yumurta (Yumurtalarınız iri ise 4 tane kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ ya da 1 su bardağından 2 parmak eksik ölçü kullanabilirsiniz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Muhallebi Malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • Süslemek için Hindistan cevizi, iç ceviz ya da toz Antep fıstığı

Yunan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle 1 su bardağı soğuk sütle toz krem şantiyi mikserle çırparak hazırlayın ve buzdolabına kaldırın. Şimdi tatlımızın şerbetini hazırlamaya başlayalım. Çünkü tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökeceğiz. Şerbet malzemelerini tencerenin içine koyarak, orta ateşte kıvamını buluncaya kadar pişirin. Daha sonra uygun bir yere alarak, soğuması için bırakın.

Uygun bir kasenin içinde toz şeker ve yumurtaları mikserle beyaz bir köpük haline gelinceye kadar çırpın. Bunun içine galeta unu, kabartma tozu, sıvı yağ ve Hindistan cevizini ilave edin. Hepsini iyice karıştırın. Büyük boy dikdörtgen bir borcamın içini yağlayın. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın. Kek malzemesini yağladığınız borcamın içine dökün. Kıvamı yoğun olduğundan, hamurun üzerini bir kaşıkla düzeltin. Borcamı kızmış olan fırına koyun. Yaklaşık olarak üzeri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Kekin fırından alınır alınmaz şerbetle buluşması gerekiyor. Bu nedenle kekiniz sıcak, şerbetiniz soğuk olmalıdır. Malzemeleri bu düzene göre pişirin. Şerbeti keke döktüğünüz zaman cızırtı sesi duymalısınız.

Bu arada muhallebiyi hazırlayabiliriz. Daha önceden hazırladığınız krem şantiyi buzdolabından alın. Diğer muhallebi malzemelerini tencerenin içine koyarak, ateşin üzerinde muhallebi kıvamında pişirin. Bu biraz ılındıktan sonra, içine krem şantiyi koyarak karıştırın. Muhallebi karışımını tatlınızın üzerine döşeyebilirsiniz. Tatlının üzerine arzunuza göre Hindistan cevizi, iç ceviz, toz Antep fıstığı gibi malzemelerle süsleyin. Yunan tatlısını bir gece kadar buzdolabında dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Daha sonra sevdikleriniz için dilimleyerek servis tabaklarınıza alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri