Torpil TatlısıTorpil tatlısı, dondurmaya benzer görüntüsü ve inanılmaz lezzetiyle birçok kişiyi cezbetmektedir. Özellikle çocukların severek tükettiği bu tatlıyı, onlara güzel bir sürpriz hazırlamak için yapabilirsiniz. Gerekli Malzemeler
Muhallebisi İçin
Süslemek İçin
Torpil Tatlısı Nasıl Yapılır?Torpil tatlısını hazırlamak için öncelikle bir yoğurma kabı alın ve içerisine yumuşak margarin, pudra şekeri, süt ve yumurtaları ekleyin. Parmak uçlarınızla malzemeleri iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurma işlemine geçin. Hazırladığınız hamuru dört eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi merdane ile açın. Hamurun çok ince veya çok kalın olmaması gerekiyor. Açılan hamurdan bir parmak kalınlığında şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri kağıt külahların üzerine sarın. Diğer bezeleri de açın ve şeritler kesip külahların etrafına sarın. Sarma işlemi bittikten sonra külahları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine çok sıkı olmayacak şekilde dizin. Tepsiyi 175-180 derece önceden ısıtılmış fırına verin ve hamurlar hafif pembeleşene dek pişirin. Pişen hamurları fırından çıkarın ve biraz ılıdıktan sonra içerisindeki kağıt külahları dikkatli bir şekilde çıkarın. Elde ettiğiniz hamurdan külahları başka bir tepsiye alın. Muhallebi için orta büyüklükte bir tencere alın ve içerisine muhallebi malzemelerini ekleyin. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirin ve orta ateşte muhallebi göz göz oluncaya dek pişirin. Piştikten sonra mikserle çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi soğuması için bir kenara kaldırın ve soğuduktan sonra tatlıyı kaşık yardımıyla hazırladığınız külahların içerisine doldurun. Bütün külahların içerisine muhallebiyi doldurduktan sonra ağız kısımlarına çilek veya muz dilimleri yerleştirebilirsiniz. Hazır hale gelen torpil tatlısının üzerine pudra şekeri serpiştirip sunum yapın. Afiyet olsun. Ekstra BilgilerTorpil tatlısı, İtalyan mutfağından esinlenilmiş bir tatlıdır ve genellikle "Cannoli" adıyla bilinir. Geleneksel olarak ricotta peyniri ile doldurulan bu tatlı, zamanla farklı iç malzemelerle de yapılmaya başlanmıştır. Torpil tatlısı, iç harcı ve süslemeleriyle kişisel tercihlere göre çeşitlendirilebilir. Örneğin, muhallebiyi kakao veya çikolata parçacıkları ile zenginleştirebilir, süslemeler için ise çeşitli meyve ve fındık parçaları kullanabilirsiniz. |
Bu tarifteki torpil tatlısını yapmayı çok istiyorum ama ilk adımda hangi malzemeleri karıştırmam gerektiğini tam olarak anlamadım. Yumuşak margarini, pudra şekerini, sütü ve yumurtaları ne kadar süre karıştırmalıyım? Ayrıca hamuru açarken ne kadar kalınlıkta olmalı? Herhangi bir ipucu verebilir misin?
Cevap yazSevgili Nağme,
Malzemelerin Karıştırılması
Yumuşak margarini, pudra şekerini, sütü ve yumurtaları karıştırırken, bu malzemeleri en az 3-5 dakika boyunca, homojen bir kıvam alana kadar çırpmalısın. Böylece, tatlının lezzeti daha iyi ortaya çıkacaktır. Karıştırma işlemini mikser ile yapıyorsan, düşük devirde başlayıp, ardından hızı artırabilirsin.
Hamurun Kalınlığı
Hamuru açarken, yaklaşık 3-5 mm kalınlığında olmasına dikkat etmelisin. Bu kalınlık, tatlının hem pişme süresini hem de dokusunu etkiler. Eğer hamur çok ince olursa kuruyabilir, çok kalın olursa da içinin pişmesi zorlaşabilir.
Umarım bu ipuçları tatlını yapmana yardımcı olur. Şimdiden afiyet olsun!