Gelin tatlısı, yapılışı kolay ve oldukça pratik bir tatlı türüdür. Kabul günlerinizde ya da davet sofralarınızı süslemek için hazırlayabilirsiniz. Kısa sürede mükemmel bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, gelin tatlısı tarifi tam size göre. Herkesten tam not alabilecek gelin tatlısı nasıl yapılıyor? Hangi aşamalardan oluşuyor gelin hep beraber bakalım. Gelin Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Üzeri İçin
Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır? Şerbeti Hazırlayın Gelin tatlısına şerbetini hazırlayarak başlayın. Tatlının şerbeti için ufak bir tencereye 3 su bardağı su ve 3,5 su bardağı toz şeker koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. 15-20 dakika kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti soğuması için bir kenara alın. Hamuru Hazırlayın Gelin tatlısının hamuru için, derin bir kabın içine süt, tereyağı ve sıvıyağı ekleyerek karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar dinlendirerek 20 parçaya bölün. Her bir parçayı avuç içinde yuvarlayın. İç Harcı Hazırlayın İç malzemesi için ceviz ve tarçını karıştırın. Elinizle yuvarladığınız hamurları yine eliniz ile yassıltın. İçine yeteri kadar cevizli harçtan ilave edin ve katlama yeri üstte kalacak şekilde yağlı kâğıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine sıralayın. Tatlıyı Pişirin Fırınınızı 190 dereceye ayarlayarak tepsiyi fırına verin. Yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen tatlıları fırından alarak üzerlerine soğuk şerbeti dökün. Tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatarak tatlının şerbeti çekmesini sağlayın. Servis Edin Servis anında üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun. |
Hüsnügüzel
12 Temmuz 2024 CumaGelin tatlısının şerbetini hazırlarken şeker eriyene kadar karıştırmam gerektiğinden emin miyim? Limon suyunu şerbeti ocaktan almadan hemen önce mi eklemeliyim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaEvet, Hüsnügüzel, şerbeti hazırlarken şekerin tamamen erimesi önemlidir. Bu nedenle, şeker eriyene kadar karıştırmanız gerekir. Limon suyunu ise şerbeti ocaktan almadan hemen önce eklemeniz en doğru yöntemdir. Bu, şerbetin şekerlenmesini önler ve daha iyi bir tat verir. Kolay gelsin!