Gelin Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Gelin Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gelin tatlısı, yapılışı kolay ve oldukça pratik bir tatlı türüdür. Kabul günlerinizde ya da davet sofralarınızı süslemek için hazırlayabilirsiniz. Kısa sürede mükemmel bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, gelin tatlısı tarifi tam size göre. Herkesten tam not alabilecek gelin tatlısı nasıl yapılıyor? Hangi aşamalardan oluşuyor gelin hep beraber bakalım.

Gelin Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • El ile birkaç parçaya ayrılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 3,5 su bardağı un
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Üzeri İçin
  • Toz Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi
Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti Hazırlayın

Gelin tatlısına şerbetini hazırlayarak başlayın. Tatlının şerbeti için ufak bir tencereye 3 su bardağı su ve 3,5 su bardağı toz şeker koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. 15-20 dakika kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti soğuması için bir kenara alın.

Hamuru Hazırlayın

Gelin tatlısının hamuru için, derin bir kabın içine süt, tereyağı ve sıvıyağı ekleyerek karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar dinlendirerek 20 parçaya bölün. Her bir parçayı avuç içinde yuvarlayın.

İç Harcı Hazırlayın

İç malzemesi için ceviz ve tarçını karıştırın. Elinizle yuvarladığınız hamurları yine eliniz ile yassıltın. İçine yeteri kadar cevizli harçtan ilave edin ve katlama yeri üstte kalacak şekilde yağlı kâğıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine sıralayın.

Tatlıyı Pişirin

Fırınınızı 190 dereceye ayarlayarak tepsiyi fırına verin. Yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen tatlıları fırından alarak üzerlerine soğuk şerbeti dökün. Tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatarak tatlının şerbeti çekmesini sağlayın.

Servis Edin

Servis anında üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Gelin Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Eti Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncir Uyutması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Uyutması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mavi Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri