Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Tatlısı, yöresel bir tatlı tarifidir ve pek çok kişi tarafından severek tüketilir. Her ne kadar Ankara tatlısı olarak hitap edilse de pek çok yöre tarafından yapılmaktadır. Sizde Ankara tatlısının tadını merak ediyor iseniz tarifimizi denemenizi öneririz.

Ankara Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kâse ceviz
  • Alabildiği kadar un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane yumurta
Şerbeti için
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Ankara Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ankara tatlısını hazırlamak için bir yoğurma kabı alalım ve içerisine yumurtaları kırıp ilave edelim. Yumurtaların üzerine de sütü boşaltalım ve çatal ile bir güzel karıştıralım. Un ile kabartma tozunu ayrı bir kâsenin içerisinde karıştıralım ve sütün bulunduğu kaba yavaş, yavaş ilave ederek yoğurma aşamasına geçelim. Hamuru yoğururken içerisine bir su bardağı sıvı yağı ve iki yemek kaşığı tereyağını ilave edelim ele yapışmayacak bir hamur oluşturalım. Hazırladığımız hamurun üzerine nemli bir tülbent örtelim ve birkaç dakika bu şekilde dinlendirelim.

Dinlenmiş olan hamurdan cevizden biraz iri parçalar kopartalım ve tezgâhın üzerine alalım. Koparttığımız hamurları mandalina büyüklüğünde açalım ve iç harcını hazırlamaya geçelim. Bunun için toz tarçın ile ceviz içini karıştıralım ve açtığımız hamurların orta kısmına ilave edelim. Tatlının kenar kısımlarını kapatalım ve orta kısmı hafif kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Bütün hamurlara şekil verdikten sonra fırın tepsisine hepsini yerleştirelim ve tepsiyi 175 derecelik fırına gönderelim. Tatlıyı fırının içerisinde nar gibi kızartalım ve istenilen görüntüye ulaştıktan sonra tatlıyı fırından alalım. Tatlı bir kenarda soğurken biz de şerbetini hazırlamaya geçelim. Şerbet için verilen suyu ve toz şekeri bir pişirme kabının içerisine alıp kaynatalım. Birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve beş dakika daha kısık ateşte kaynatalım. Sürenin ardından şerbeti ocağın üzerinden indirelim ve soğutulmuş olan tatlının üzerine bir kepçe yardımıyla dökelim. Tatlı tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekleyelim. Şerbetini çeken ve soğuyan tatlıyı servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Ankara Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kupta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Ev Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri