Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Birbirinden lezzetli ve mükemmel aperatif tatlı tariflerini sizler de gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Hazırlanmaları oldukça kolay olan tatlı tarifleri ile ister çocuklarınıza, ister misafirlerinize, isterseniz de kendinize harika bir tatlı şöleni sunabilirsiniz.

İncir Dolması

İncir Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 20-25 adet kuru incir (iri boy)
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 kahve kaşığı tarçın
  • Yarım adet portakal kabuğu rendesi
  • İncirleri ıslatmak için 1,5 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • Kaymak, krema, krem şanti ve iri boy ceviz içi

İncir Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak incirleri iyice yıkayarak bir kabın içine alın. Ardından suyunu süzün ve incirleri ufak bir cam tepsiye dizin. Üzerine kaynamış 1,5 su bardağı sütü gezdirerek dökün ve yaklaşık 1 saat bekleterek incirlerin yumuşamasını sağlayın. Sürenin sonunda incirleri sütten çıkararak yıkayın. Baş kısımlarını bir bıçakla kesip parmağınızla iç tarafa doğru bastırarak çukurlaştırın.

Çukur bir kabın içine portakal kabuğu rendesi, tarçın ve iri dövülmüş cevizi ilave ederek iç harcı karıştırın. Hazırladığınız cevizli iç harçtan çukurlaştırılmış incirlerin içine yeteri kadar doldurun ve uygun bir tencereye yerleştirin. Üzerine 1,5 çay bardağı toz şeker serpiştirdikten sonra 1,5 çay bardağı su ilave edin. Tencereyi ocağa koyun ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp iyice soğumasını bekleyin. Soğuyan incirleri tek tek servis tabağına dizin ve her bir incirin üzerine kaymak veya krem şanti yerleştirip iri ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 paket Hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 paket parça çikolata

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

İlk olarak uygun bir tencereye 250 gr margarin veya tereyağını alıp eritin. Eriyen yağın üzerine 8 yemek kaşığı unu azar azar ilave edin ve topaklanmadan bir tahta kaşıkla karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurma esnasında unun renginin koyulaşmasına izin vermeyin. Hafifçe kavrulan unu ocaktan alın ve üzerine azar azar 1 litre süt ilave edip karıştırın. Ardından tencereyi tekrar ocağa koyup sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Üzerine Hindistan cevizi ve 1,5 su bardağı toz şeker ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Tavuk göğsü karışımı kaynayıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve istediğiniz şekilde kase veya kuplara doldurun. Buzdolabında en az 2-3 saat soğutun. Servisten hemen önce çikolata sosu ve çikolata parçacıklarını üzerindeki tarife göre pişirin ve tavuk göğüslerinin üzerine dökün.

Afiyet olsun.

Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı

Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım portakal kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)

Portakal Sosu İçin

  • 1 adet iri boy portakal
  • 1,5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 silme çorba kaşığı buğday nişastası

Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye 500 ml süt, 3 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı toz şeker ilave edin. Karışımı tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya yakınken üzerine portakal kabuğu rendesi, vanilya ve Hindistan cevizi ilave ederek karıştırmaya devam edin. Kıvam alıp koyulaşan karışımı ocaktan alarak cam bir fırın tepsisine dökün ve yayarak soğumaya bırakın.

Sosu hazırlamak için ayrı bir tencereye önceden sıkılmış ve süzgeçten geçirilmiş portakal suyunu ilave edin. Üzerine 1,5 çorba kaşığı toz şeker ekleyin ve ocağa koyarak şeker eriyene kadar karıştırın. 1 çorba kaşığı nişastayı bir miktar su ile incelterek tencereye ekleyin. Karışım koyulaşana kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin. Kıvam alan portakallı sosu ocaktan alarak tepsideki irmiğin üzerine eşit şekilde dökün. Tatlının iyice soğuması için buzdolabında 4-5 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Melâ

20 Temmuz 2024 Cumartesi

İncir dolmasını denerken incirleri sütle yumuşatmamızın önemi nedir? Bu adımı atlamak tatlının sonucunu nasıl etkiler?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Melâ, incir dolmasını yaparken incirleri sütle yumuşatmanızın önemi oldukça büyüktür. Süt, incirlerin hem daha yumuşak hem de daha lezzetli olmasını sağlar. Eğer bu adımı atlarsanız, incirler sert ve kuru kalabilir, bu da tatlının genel yapısını ve lezzetini olumsuz etkiler. Sütle yumuşatılmış incirler, dolmanın iç malzemesiyle daha iyi kaynaşır ve daha hoş bir doku oluşturur. Bu nedenle, incir dolmasında bu adımı atlamamanızı tavsiye ederim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Aside Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Aside Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gramofon Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri