Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı geleneksel tatlar içinde en çok tercih edilen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan bu tatlıyı hazır kadayıf alarak yapabileceğiniz gibi kendiniz kadayıfı hazırlayarak da yapabilirsiniz. Şerbetli tatlılar içinde en çok tercih edilen tatlılar arasında yer almaktadır. Bu bakımdan da özellikle hazır olanlarının en çok kullanılan tatlılar içerisinde yer aldığını söyleyebilmek mümkündür. Ancak evde hazırladığınız kadayıfın da tadı bir başka güzel olacağından ev yapımı kadayıfın nasıl olacağını da öğrenmeniz ve denemeniz faydanıza olacaktır.

Kadayıf Tatlısı Malzemeleri
  • 125 gram margarin
  • 2 yumurta
  • 1 fincan süt
  • 3 - 4 su bardağı kadar un
  • 3 bardak toz şeker
  • 3 bardak su
  • 1 yemek kaşığından daha az limon suyu
Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumuşamış olan margarinin içerisine yumurtaları kırıyoruz. Daha sonra da sütü ekleyerek azar azar unu eklemeye başlıyoruz. Unu birden dökerseniz istediğiniz kıvamı yakalamanız çok zor olabileceğinden azar azar dökerek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru iyice yoğurduktan sonra yaklaşık 4 parçaya ayırıyoruz. Tezgâha un serperek hamurlarımızı tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Daha sonra erişte yapar gibi kesmeye başlıyoruz. Bunun için önce uzun kesim yaparak bu uzun parçaları üst üste koyuyoruz. İncecik kestiğimiz hamurları keskin bir bıçakla keserek daha sonra havalandırmak için uygun bir yere bırakıyoruz. Tüm hamurlar için aynı işlemleri uyguluyoruz.

Daha sonra beklettiğimiz hamurların üzerine un serpiştirerek elimizle karıştırıp tellendiriyoruz. Yarım saat daha hava alan kadayıfları yağ sürülmüş tepsiye koyarak kare şeklinde kesiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Pişen kadayıfı soğuması için bırakıyoruz ve şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. 3 bardak toz şekeri tencereye alarak birkaç dakika karıştırıyoruz ve üzerine 3 bardak suyu ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatıp içine limon suyu döküyoruz ve bir taşım daha kaynatıyoruz. Daha sonra ocaktan alıp birkaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekliyoruz. İlk sıcaklığı geçtikten sonra kadayıfın üzerine döküyoruz. Şerbeti iyice çekip soğuyunca servis tabağına alarak servis ediyoruz. Dilerseniz ceviz ve fındıkla süsleyerek ya da yanında kaymakla da servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Kadayıf Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Helva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Helva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kraliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kraliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebe Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bebe Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri