Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Gül Tatlısı

Kırmızı gül tatlısı, hem estetik görünümü hem de lezzetiyle sofraların baş tacı olmaya aday bir tatlıdır. Bu özel tatlı, gıda boyası kullanılarak hazırlanır. Ancak, gıda boyası kullanmaktan kaçınıyorsanız, bu tarif ile fikrinizi değiştirebilirsiniz. Eşinize güzel bir sürpriz yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Kırmızı gül tatlısı, hem görselliği hem de tadıyla sofralarınızı süsleyecek ve misafirlerinizin beğenisini kazanacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 125 gram oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Alabildiği kadar un
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Kırmızı Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı karıştırma kabına alınır. Üzerine sıvıyağ, süt, yumurta, irmik, vanilya, kabartma tozu ve alabildiği kadar un eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamura yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası eklenir ve boya hamurun her tarafını kaplayana kadar tekrar yoğrulur. Hamur 10 dakika kadar dinlendirilir.

Şerbeti hazırlamak için, 4 su bardağı su ve toz şeker ufak bir tencereye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır. Tencere orta ateşte 20 dakika kadar kaynatılır. Son 5 dakika yarım limon suyu ilave edilir.

Hazırlanan hamurdan büyükçe bezeler yapılır. Merdane yardımı ile her yönü eşit olacak şekilde 2 santim kalınlığında yufkalar açılır. Açılan yufkadan çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesilir. 4 tane yuvarlak birbirinin yarısına gelecek şekilde yerleştirilir. Alta kalan kısımdan başlayarak rulo şeklinde sarılır ve bıçak ile ortadan ikiye kesilir. Kesilen kısım altta kalacak şekilde fırın kabına sıralanır. Her bir gülün ortasına bir tane fındık yerleştirilir. Fırın 180 dereceye ayarlanarak güller fırına verilir. Pişen güller ve tatlının şerbeti ılıkken tüm güllerin üzerine eşit şekilde dökülür. Tatlı şerbeti çekene kadar bekletildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni