Fış Fış Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fış Fış Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fış Fış Tatlısı, Adı her ne kadar farklı gelse de tadı hiç yabancı gelemeyecek niteliktedir. Özellikle şerbetli ve hamurlu bir tatlı olmasına rağmen son derece pratik ve hafif bir tatlıdır. Fış fış tatlısını eğer daha önce denemediyseniz size önereceğimiz tarif ile hiç de zorlanmadan kolaylıkla fış fış tatlısı hazırlayabilirsiniz.

Fış Fış Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
  • 2 su bardağı dolusu un
  • 1 su bardağı kaymaksız yoğurt
  • 3 tane yumurta
  • 1 kâse ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 paket kabartma tozu veya karbonat
Şerbeti için
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Fış Fış Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fış fış tatlısını hazırlamak için öncelikle derin bir karıştırma kabı alarak işleme başlayalım. Ardından kabımızın içerisine yumurtaları kıralım ve yumurtaların üzerine de yoğurdu ilave edip çatal ile çırpalım. Karışım güzel bir şekilde karıştırıldıktan sonra içerisine karbonat ile unu boca edelim ve karıştırmayı bir süre daha sürdürelim.

Minik parçalar haline getirilmiş ceviz içini ve tarçını da harçların bulunduğu karıştırma kabına alalım ve karıştırmaya devam edelim. Fış fış tatlısının hamuru hazır hale gelmiştir. Şimdi sırada pişirilmesi var. Bunun için kızarma tenceresinin içerisine bolca sıvı yağ ilave edelim ve hazırladığımız hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla parçalar alalım ve kızgın yağın içerisine hamuru bırakıp kızartalım. Tıpkı lokma tatlısı pişirir gibi kızarttığımız hamurları derin bir borcam veya fırın tepsisinin üzerine çıkartalım.

Bütün hamuru bu şekilde kızarttıktan sonra şimdi sırada şerbetin hazırlanması var. Şerbet için bir pişirme kabı alalım ve içerisine toz şeker ile suyu ilave edip kaynatalım. Birkaç taşım kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ilave edelim ve bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım. Sıcak olan şerbeti soğuk olan tatlıların üzerine bir kepçe ile gezdirelim ve tatlının şerbetini çekip soğumasını bekleyelim. Tatlı şerbetini çektikten sonra servis tabaklarına alalım ve üzerlerine Hindistan cevizi serpiştirip sunum yapalım. Hindistan cevizinden hoşlanmıyor iseniz tatlınızın üzerine ilave etmeyebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.

Fış Fış Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Badem Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6