Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı

Kabak tatlısı, ülkemizin çeşitli bölgelerinde sevilerek tüketilen bir tatlı çeşididir. Kabak, uzun yapraklı geniş bir bitki olup, iç kısmı turuncu renkte ve lif açısından oldukça zengindir. Diyet listelerinde sıkça yer almasının yanı sıra, yemeklik olarak da kullanılabilen bu bitki, vücut sağlığı için birçok fayda sunar. Kabak tatlısının tarifine geçmeden önce, kabağın faydalarından kısaca bahsedelim.

Kabağın Faydaları Nelerdir?

  • Demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor yönünden oldukça zengindir.
  • Prostat rahatsızlığına karşı bitkisel tedavi olarak kullanılabilir.
  • Cilt üzerinde oluşan birçok probleme iyi gelir.
  • Vücudu kansere karşı koruyucu özelliği vardır.
  • İçeriğindeki lif sayesinde kilo vermeye yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır.
  • Bağırsaklarda oluşan parazit ve bakterilere karşı etkilidir.
  • İdrar yolları hastalıklarına karşı faydalıdır.
  • Bağırsakların rahat çalışmasını sağlar ve sindirimi kolaylaştırıcı etkisi vardır.
  • Kabızlığa karşı iyi gelir.
  • Basur hastalığına alternatif tedavi amacıyla kullanılabilir.
  • Böbrek taşı oluşumunu önler.
  • Göz ve beyin sağlığı için faydalıdır.
  • Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kilo dilimlenmiş balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kabak tatlısı için öncelikle kabaklar ince dilimlere ayrılır. Dilimlenen kabağın çekirdekleri temizlenerek eşit ölçülerde doğranır. Doğranan kabaklar yıkandıktan sonra büyük ve geniş bir tencereye alınır. Kabağın üzerine 2 su bardağı toz şeker eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Toz şeker ile kabaklar bir gece bekletilir. Eğer vakit sıkıntısı varsa bekleme süresi 1-2 saat ile sınırlı kalabilir. Bekleme süresi tamamlanan kabaklar sulanacaktır. Tencere ilk önce harlı ateşe alınır ve kaynayınca orta hararetli ısıya getirilir. Başlangıçta tencerenin kapağı kapalı olmalıdır. Kabaklar yumuşamaya başlayınca tencerenin kapağı açılır. Bu şekilde şerbet koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişen kabaklar soğuması için servis tabağına alınır. Kabak iyice soğuduktan sonra servis tabaklarına bölünür ve üzeri iri çekilmiş ceviz ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri