Kabak Tatlısı Kabak tatlısı, ülkemizin çeşitli bölgelerinde sevilerek tüketilen bir tatlı çeşididir. Kabak, uzun yapraklı geniş bir bitki olup, iç kısmı turuncu renkte ve lif açısından oldukça zengindir. Diyet listelerinde sıkça yer almasının yanı sıra, yemeklik olarak da kullanılabilen bu bitki, vücut sağlığı için birçok fayda sunar. Kabak tatlısının tarifine geçmeden önce, kabağın faydalarından kısaca bahsedelim. Kabağın Faydaları Nelerdir?
Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Kabak tatlısı için öncelikle kabaklar ince dilimlere ayrılır. Dilimlenen kabağın çekirdekleri temizlenerek eşit ölçülerde doğranır. Doğranan kabaklar yıkandıktan sonra büyük ve geniş bir tencereye alınır. Kabağın üzerine 2 su bardağı toz şeker eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Toz şeker ile kabaklar bir gece bekletilir. Eğer vakit sıkıntısı varsa bekleme süresi 1-2 saat ile sınırlı kalabilir. Bekleme süresi tamamlanan kabaklar sulanacaktır. Tencere ilk önce harlı ateşe alınır ve kaynayınca orta hararetli ısıya getirilir. Başlangıçta tencerenin kapağı kapalı olmalıdır. Kabaklar yumuşamaya başlayınca tencerenin kapağı açılır. Bu şekilde şerbet koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişen kabaklar soğuması için servis tabağına alınır. Kabak iyice soğuduktan sonra servis tabaklarına bölünür ve üzeri iri çekilmiş ceviz ile süslenerek servise sunulur. Afiyet olsun. |