Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak tatlısı, kabak uzun yapraklı geniş bir bitkidir. Yapısı tıpkı küreye benzeyen kabağın iç tarafı turuncudur. Lif yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kabak bu özelliği ile diyet listelerinde sıkça yer almaktadır. Kabak tatlı yapımında kullanıldığı gibi çok yaygın olmasa da yemeklik olarak da kullanılan bir bitkidir. Vücut için çok sayıda faydası olan kabağın tatlı tarifine geçmeden önce faydalarından kısaca bahsedelim.

Kabağın Faydaları Nelerdir?
  • Demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor yönünden oldukça zengindir.
  • Prostat rahatsızlığına karşı bitkisel tedavi olarak kullanılabilir.
  • Cilt üzerinde de oluşan birçok probleme karşı iyi gelir.
  • Vücudu kansere karşı koruyucu özelliği vardır.
  • İçeriğinde barındırdığı lif nedeni ile kilo vermeye yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır.
  • Bağırsaklarda oluşan parazit ve bakterilere karşı iyi gelir.
  • İdrar hastalıklarına karşı faydalıdır.
  • Bağırsakların rahat çalışmasını sağlar, hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır.
  • Kabızlığa karşı iyi gelir.
  • Basur hastalığına karşı alternatif tedavi amacı ile kullanılabilir.
  • Böbrek taşı oluşumunu önler.
  • Göz ve beyin sağlığı için faydalıdır.
  • Mide rahatsızlıklarına karşı iyi gelir.
Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 kilo dilimlenmiş balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kâse iri çekilmiş ceviz
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kabak tatlısı için kabak ilk önce ince dilimlere ayrılır. Dilimlenen kabağın çekirdekleri temizlenerek eşit ölçülerde doğranır. Doğranan kabak yıkandıktan sonra büyük ve geniş bir tencereye alınır. Kabağın üzerine 2 su bardağı kadar toz şeker eklenerek, tencerenin kapağı kapatılır. Toz şeker ile kabaklar bir gece bekletilir. Eğer vakit sıkıntısı varsa bekleme süresi 1-2 saat ile sınırlı kalabilir. Bekleme süresi tamamlanan kabak sulanacaktır. Tencere ilk önce harlı ocağa alınıp, kaynayınca orta hararetli ısıya getirilir. Başlangıçta tencerenin kapağı kapalı olmalıdır. Kabaklar yumuşamaya başlayınca tencerenin kapağı açılır. Bu şekilde şerbet koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişen kabak soğuması için servis tabağına alınır. Kabak iyice soğuduktan sonra servis tabaklarına bölünür ve üzeri iri çekilmiş ceviz ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Kabak Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bumbada Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Makara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Makara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri