Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tatlısı

Burma kadayıf yapımı, zannedildiği kadar zor değildir. Artık bayramlarda veya özel günlerde kendi tatlınızı kendiniz yapabilirsiniz. Özellikle bayramlarda yapılan ve ikram edilen burma kadayıf, oldukça lezzetlidir ve büyük küçük herkesin damak zevkine hitap etmektedir. Gaziantep'in muhteşem yöresel tatlılarından biri olan bu tatlı, ülkemizde oldukça büyük öneme sahiptir. Özel günlerde misafirleri ağırlarken de sunum yaparak, kendi ellerinizle yaptığınızı belirtebilirsiniz. Bu şekilde misafirlerinizin hayranlığını kazanarak tam not alabilirsiniz.

Burma kadayıf tatlısı besleyici ve doyurucudur. Burma kadayıf tatlısını genellikle pastanelerden alırız ve bazen kafamızda soru işaretleriyle tüketiriz. Artık burma kadayıfı evinizde yaparak, nerede üretildi ve ne şekilde yapıldı sorularına son verebilir ve gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Siz de ailenize, eşinize, dost ve çocuklarınıza burma kadayıf tatlısı yaparak gönül rahatlığıyla tüketmelerini sağlayabilirsiniz. İşte burma kadayıf tatlısı tarifi. Mutlaka denemelisiniz. ޞimdiden kolay gelsin.

Burma Kadayıf Tatlısı için Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo taze kadayıf
  • 350 gram Antep fıstığı
  • 2 su bardağı sade yağ

ޞerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limonun suyu

Burma Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Taze kadayıfları elinizle açarak tel tel bir hale getirin. Kadayıfların aralarına Antep fıstığı serpiştirerek, kadayıfın bolca fıstığa bürünmesini sağlayın. Fıstıklar ayarlandıktan sonra kadayıfı burarak şekillendirin. Sade yağ ile fırın tepsisini yağlayın. Burma haline getirilen kadayıfları tepsinin ortasından başlayarak dışa doğru yerleştirmeye başlayın. Bu şekilde yuvarlağın büyüyerek tepsiye yayılması gibi bir görünüm oluşturun.

Orta hararetli bir ocakta tepsiyi çevirerek kadayıfın kızarmasını sağlayın. Burma kadayıfların bir yüzü kızardıktan sonra tepsideki yağı bir kaba süzün. Burma kadayıfın diğer yüzünü de kızartın ve ocaktan alın. Artık burma kadayıfın şerbetini hazırlayabilirsiniz. Bir tencereye suyu ve şekeri koyarak, ocağın altını yakın. Birkaç damla limon suyu da ekleyerek, kısık ateşte şerbeti 10-15 dakika arasında kapağı açık şekilde pişirin.

Burma kadayıf sıcakken sıcak şerbeti üzerinde gezdirin. ޞerbeti kadayıf içerisine ilave ettikten sonra soğumaya bırakın. Artık burma kadayıf tatlısı hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri