Burma Kadayıf Tatlısı Burma kadayıf yapımı, zannedildiği kadar zor değildir. Artık bayramlarda veya özel günlerde kendi tatlınızı kendiniz yapabilirsiniz. Özellikle bayramlarda yapılan ve ikram edilen burma kadayıf, oldukça lezzetlidir ve büyük küçük herkesin damak zevkine hitap etmektedir. Gaziantep'in muhteşem yöresel tatlılarından biri olan bu tatlı, ülkemizde oldukça büyük öneme sahiptir. Özel günlerde misafirleri ağırlarken de sunum yaparak, kendi ellerinizle yaptığınızı belirtebilirsiniz. Bu şekilde misafirlerinizin hayranlığını kazanarak tam not alabilirsiniz. Burma kadayıf tatlısı besleyici ve doyurucudur. Burma kadayıf tatlısını genellikle pastanelerden alırız ve bazen kafamızda soru işaretleriyle tüketiriz. Artık burma kadayıfı evinizde yaparak, nerede üretildi ve ne şekilde yapıldı sorularına son verebilir ve gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Siz de ailenize, eşinize, dost ve çocuklarınıza burma kadayıf tatlısı yaparak gönül rahatlığıyla tüketmelerini sağlayabilirsiniz. İşte burma kadayıf tatlısı tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Burma Kadayıf Tatlısı için Gerekli Malzemeler
Şerbeti için
Burma Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? Taze kadayıfları elinizle açarak tel tel bir hale getirin. Kadayıfların aralarına Antep fıstığı serpiştirerek, kadayıfın bolca fıstığa bürünmesini sağlayın. Fıstıklar ayarlandıktan sonra kadayıfı burarak şekillendirin. Sade yağ ile fırın tepsisini yağlayın. Burma haline getirilen kadayıfları tepsinin ortasından başlayarak dışa doğru yerleştirmeye başlayın. Bu şekilde yuvarlağın büyüyerek tepsiye yayılması gibi bir görünüm oluşturun. Orta hararetli bir ocakta tepsiyi çevirerek kadayıfın kızarmasını sağlayın. Burma kadayıfların bir yüzü kızardıktan sonra tepsideki yağı bir kaba süzün. Burma kadayıfın diğer yüzünü de kızartın ve ocaktan alın. Artık burma kadayıfın şerbetini hazırlayabilirsiniz. Bir tencereye suyu ve şekeri koyarak, ocağın altını yakın. Birkaç damla limon suyu da ekleyerek, kısık ateşte şerbeti 10-15 dakika arasında kapağı açık şekilde pişirin. Burma kadayıf sıcakken sıcak şerbeti üzerinde gezdirin. Şerbeti kadayıf içerisine ilave ettikten sonra soğumaya bırakın. Artık burma kadayıf tatlısı hazır. Afiyet olsun. |