Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir tatlısı, faydalı, besleyici ve pratik bir tatlı tarifidir. Peynir tatlısı tarifini daha önce denemediyseniz eğer size önereceğimiz bu tarifle rahatlıkla peynir tatlısı hazırlayabilir ve akşam yemeğinin ardından güzel bir sunum yapabilirsiniz.

Peynir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 400 gr tuzsuz inek peyniri
  • 2 tane oda ısısında beklemiş yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbet için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu (Limonun taze olması gerekiyor, hazır limon suyu değil)
Peynir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Peynir tatlısını hazırlamak için bir tane yoğurma kabı alalım ve içerisine peynir ufalayarak ilave edelim. Peynirin üzerine de oda ısısında olan yumurtaları kırıp alalım ve yumurtaların üzerine bir su bardağı irmiği boşaltalım. Ayrı bir kabın içerisinde kabartma tozu ile unu karıştıralım ve diğer malzemelerin bulunduğu karıştırma kabına alalım. Bütün malzemeleri karıştırma kabına aldıktan sonra yoğurma işlemine geçelim.

Hamur ele yapışmayacak yumuşaklığa geldiğinde, ceviz iriliğinde parçalar kopartalım ve bir tepsinin üzerine alalım. Aldığımız hamurları avucumuzun içerisine alalım ve yuvarlayalım. Yuvarladığımız hamurlardan bir tanesini yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinin içerisine alıp yerleştirelim. Diğer kalan bezelere de aynı işlemi uygulayalım ve bütün hamurları tepsiye yerleştirelim.

Fırın tepsisini 200 derecelik fırına gönderelim ve her tarafları fırında kızarana dek pişirelim. Peynir tatlısı fırında pişerken bizde bu arada şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbet için verilen suyu ve toz şekeri uygun büyüklükte bir pişirme kabına alıp kaynatalım. Şerbet kaynadığında içerisine limon suyunu ilave edelim ve birkaç taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.

Fırında pişmiş olan tatlıları fırından çıkartıp soğumaya bırakalım. Soğuk olan tatlıların üzerine sıcak olan şerbeti bir kepçe yardımıyla dökelim ve fırın tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatalım. Böylelikle tatlı şerbetini daha hızlı ve kolay çekecektir. Şerbetini çeken peynir tatlımız soğuduktan sonra servis tabaklarına alalım. Arzu ederseniz peynir tatlısının yanında kaymak veya dondurma ilavesi yapıp sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Peynir Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bici Bici Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bici Bici Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Tatlı Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri