Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı

Peynir tatlısı, besleyici ve pratik bir tatlı tarifidir. Peynir tatlısı tarifini daha önce denemediyseniz, size önereceğimiz bu tarifle rahatlıkla peynir tatlısı hazırlayabilir ve akşam yemeğinin ardından güzel bir sunum yapabilirsiniz.

Peynir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 400 gr tuzsuz inek peyniri
  • 2 tane oda ısısında beklemiş yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu (Limonun taze olması gerekiyor, hazır limon suyu değil)

Peynir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Peynir tatlısını hazırlamak için bir tane yoğurma kabı alalım ve içerisine peyniri ufalayarak ilave edelim. Peynirin üzerine oda ısısında olan yumurtaları kırıp ekleyelim ve yumurtaların üzerine bir su bardağı irmiği boşaltalım. Ayrı bir kabın içerisinde kabartma tozu ile unu karıştıralım ve diğer malzemelerin bulunduğu karıştırma kabına ekleyelim. Bütün malzemeleri karıştırma kabına aldıktan sonra yoğurma işlemine geçelim.

Hamur ele yapışmayacak yumuşaklığa geldiğinde, ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve bir tepsinin üzerine alalım. Aldığımız hamurları avucumuzun içerisine alalım ve yuvarlayalım. Yuvarladığımız hamurlardan bir tanesini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içerisine alıp yerleştirelim. Diğer kalan bezelere de aynı işlemi uygulayalım ve bütün hamurları tepsiye yerleştirelim.

Fırın tepsisini 200 derecelik fırına gönderelim ve her tarafı kızarana dek pişirelim. Peynir tatlısı fırında pişerken biz de bu arada şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbet için verilen suyu ve toz şekeri uygun büyüklükte bir pişirme kabına alıp kaynatalım. Şerbet kaynadığında içerisine limon suyunu ilave edelim ve birkaç taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.

Fırında pişmiş olan tatlıları fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Soğuk olan tatlıların üzerine sıcak olan şerbeti bir kepçe yardımıyla dökelim ve fırın tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatalım. Böylelikle tatlı şerbetini daha hızlı ve kolay çekecektir. Şerbetini çeken peynir tatlımız soğuduktan sonra servis tabaklarına alalım. Arzu ederseniz peynir tatlısının yanında kaymak veya dondurma ilavesi yapıp sunum yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Peynir tatlısı, özellikle sıcak yaz günlerinde serinletici bir tatlı olarak tercih edilebilir. Bu tatlıyı hazırlarken taze ve kaliteli malzemeler kullanmanız, tatlının lezzetini artıracaktır. Ayrıca, tatlının üzerine dökeceğiniz şerbetin sıcak, tatlının ise soğuk olmasına dikkat edin. Bu, tatlının şerbeti daha iyi emmesini sağlar ve daha lezzetli olmasına katkıda bulunur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri