Puf Tatlısı Puf Tatlısı, evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve oldukça lezzetli sütlü tatlılar arasında değerlendirilebilmektedir. Hem tadı hem de görünüşü ile çok leziz bir sunum yapmanızı sağlayan bu tatlıyı misafirleriniz geldiğinde çok hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, bu tatlıyı çikolatalı ya da meyveli olarak hazırlayabilmeniz de mümkündür. Bu nedenle, Puf Tatlısı, hem pratik hem de çeşitli şekillerde sunulabilir. Puf Tatlısı Malzemeleri
Puf Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak margarini bir tencereye alarak kısık ateşte eritin. Daha sonra içine unu ilave ederek birkaç dakika unu sarartmadan kavurun. Üzerine toz şekeri ekleyerek biraz daha kavurun ve ardından sütü ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Eğer topaklanmalar yaşarsanız, mikser yardımı ile karıştırmanız faydalı olacaktır. Koyu bir muhallebi kıvamı elde ettiğinizde vanilyayı ekleyerek karışımı ocaktan alın. Hazırlanmış olan muhallebiyi ıslatılmış kahve fincanlarına ya da yuvarlak küçük kaselere alarak bir gece buzdolabında bekletin. Fincan veya kaseleri ıslatmazsanız muhallebi kaba yapışacak ve düzgün bir şekilde çıkarılamayacaktır. Dolapta bekletmiş olduğunuz kapları çıkardıktan sonra geniş bir tabağa Hindistan cevizini serpiştirin ve kasedeki muhallebiyi Hindistan cevizine bulayarak her tarafını kapladıktan sonra servis tabağına alın. Son olarak, üzerini ve kenarlarını meyve sosu veya çikolata sosu ile süsleyerek servis edin. Afiyet Olsun. |