Tatlı krizine girdiğimiz dönemlerde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tariflerdir. Özellikle aniden gelen konuklar için de hafif tatlı tariflerinden birini veya birkaçını hazırlayıp sevdiklerinize tatlı ikramlar sunabilirsiniz. Hafif tatlı tarifleri, kilo sorunu yaşayan kişiler için de kaçınılmaz olacaktır. Sakızlı Muhallebi Tarifi Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır? Sakızlı muhallebi için derin ve dibi tutmayan bir teflon tencere alın ve içerisine sütü dökün. Üzerine toz şekeri ve unu ilave edip karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve içerisine kalan diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Sakızlı muhallebi istenilen kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın ve tatlıyı borcamın üzerine dökün. Arzu ederseniz tatlıyı servis kuplarına veya küçük kaselere paylaştırıp soğumaya bırakabilirsiniz. Servis kaselerine aldığınız tatlıyı buzdolabına soğumaya bırakın. Tatlı soğuduktan sonra servis yapılabilir hale gelmiştir. Afiyet olsun. Limon Pelteli Muhallebi Malzemeleri
Limon Pelteli Muhallebi Nasıl Yapılır? Limon pelteli muhallebinin ilk olarak peltesini hazırlamaya geçelim ve limonatayı bir pişirme kabına alalım. Üzerine mısır nişastasını ilave edip karıştıralım. Ocağın altını kısık ateşte açalım ve limonata ile nişastayı pelte kıvamına gelene dek pişirelim. Ayrı bir tencerenin içerisine sütü koyalım. Sütün üzerine vanilyalı pudingi ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Puding piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Servis kuplarının iç kısmını suyla ıslatalım ve kupların içerisine birer kepçe ölçüsünde hazırladığımız pelteden koyalım. Peltenin üzeri kabuk tutunca da vanilyalı pudingden ilave edip kupları bir tepsinin içerisine alalım. Arzu ederseniz puding ile peltenin arasına birer tane bisküvi veya çikolata parçacıkları ilave edebilirsiniz. Bütün işlem bittikten sonra tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım, sonra kupların içerisine ters çevirerek servis tabaklarına çıkartalım. Şekli bozulmadan çıkarttığımız tatlıları sunum yapalım. Afiyet olsun. Çilekli Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeleri
Çilekli Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Dibi tutmayan bir tencere alın ve içerisine tereyağını ilave edip hafif şekilde kavurun. Unun kokusu çıkınca içerisine toz şekeri ve sütü koyarak, çırpıcı ile karıştırın. Unun kıvamı açıldığında tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi istenilen kıvamına geldiğinde tel çırpıcıyla karıştırmayı bırakın ve mikserle tatlıyı 10 dakika kadar çırpın. Kıvama gelen çilekli yalancı tavuk göğsünü ıslatılmış olan bir kare borcamın üzerine döküp yayalım. Tatlının üzeri soğuduktan sonra çilek dilimleri yerleştirelim ve buzdolabına kaldıralım. Tatlıyı bir gece buzdolabında bekletelim ve ertesi gün istenilen vakitte dilimleyip sunum yapalım. Afiyet olsun. Supangle Tarifi Malzemeleri
Supangle Nasıl Yapılır? Supangleyi hazırlamak için bir pişirme kabının içerisine süt, kakao, un ve nişasta ilavesi yapıp karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve orta harlı ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen tatlının içerisine çikolata ile tereyağını ilave edip, karıştırmaya devam edelim. Bir taşım kaynayan tatlıyı kuplara veya kaselerin içerisine paylaştırıp tezgâhın üzerinde bir müddet bekletelim. Tatlıların ilk sıcaklıkları çıkınca buzdolabına kaldıralım. Üzeri kabuk tutan tatlımızı buzdolabından alıp üzerine Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı serpiştirip sunum yapalım. Arzu ederseniz tatlı kaselerin en alt kısımlarına kek parçacıkları veya bisküvi kırıntıları serpiştirip üzerine de tatlıdan ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Cengaver
12 Temmuz 2024 CumaSakızlı muhallebi yaparken karışımın kıvamını nasıl anladınız? Ben de tatlı krizine girdiğimde kolay ve hafif tatlılar hazırlamak istiyorum, ama sakızı eklerken kıvamını tutturmakta zorlanıyorum.
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Cengaver,
Sakızlı muhallebi yaparken kıvamı anlamak için bazı ipuçlarını kullanabilirsiniz. Muhallebinin kıvamını kontrol etmek için kaşığınızı karışıma batırın ve çıkardığınızda arkasında bir kaplama bırakıp bırakmadığına bakın. Eğer kaşığın arkasında ince bir tabaka oluşuyorsa, kıvamı tutturmuşsunuz demektir. Sakızı eklerken dikkatli olmak ve azar azar eklemek önemlidir, çünkü fazla sakız eklemek muhallebinin fazla yoğun olmasına neden olabilir. Ayrıca, muhallebiyi karıştırırken pütürsüz bir doku elde edene kadar sabırlı olmak da önemlidir. Umarım bu ipuçları işinize yarar ve tatlı krizlerinizi gidermede yardımcı olur! Afiyet olsun!